Till toppen
Nybro VikingsNybro
Vikings IF

Supporterspelaren

81150 kr

200000 kr

Ytterligare pusselbit i lagbygget

Ytterligare pusselbit i lagbygget

Publicerat

Snabbskrinnaren Sebastian Benker byter moderklubben Borås mot seriekonkurrenten Nybro.
– Det känns väldigt bra, Nybro känns som en förening på uppgång, säger Benker.

21-årige Benker svarade för 21 mål och 19 assist på 52 matcher för Borås den gångna säsongen. Ett Borås som han representerat hela sitt hockeyliv, bortsett från en två matcher kort lånesjour till Gislaved för två år sedan. Nu är det dock dags för miljöombyte.
– Nybro visade intresse för mig tidigt. Det känns som en förening som satsar framåt med ombyggd hall och ny tränare. Sedan har det varit lite strul i Borås de senaste säsongerna så jag tror det kan vara bra för min egen utveckling att byta miljö också.

Din pappa (Johan Benker) tog ju över som tränare i Borås efter Pär Ljusteräng förra säsongen. Hur tacklade han detta?
– Jag har inte riktigt pratat med honom om det faktiskt, men han är väl mån om min fortsatta utveckling också. Som tränare kan jag dock tänka mig att han hade velat ha mig kvar i Borås.

Beskriv dina styrkor som spelare:
– Mina största styrkor är snabbheten och skridskoåkningen. Sedan försöker man vara kreativ också och jag har väl ett hyfsat spelsinne, förklarar Benker ödmjukt.

Klubbchef Henric Gustavsson säger såhär om det senaste tillskottet:
– Sebastian är en spelare som vi har haft ögonen på under säsongen och han har gjort det väldigt bra. Han hade en stor del i att Borås klarade nytt kontrakt i Div 1 och vi hoppas på att han kan utvecklas väl hos oss, säger Henric Gustavsson.

Sebastians profil på eliteprospects: http://www.eliteprospects.com/player.php?player=15925

Kontraktet är på ett år.