Till toppen
Nybro VikingsNybro
Vikings IF

Supporterspelaren

79786 kr

200000 kr

Viktig bonuspoäng efter holmgång

Viktig bonuspoäng efter holmgång

Publicerat

Det blev en tuff match mot Halmstad precis som väntat. Dock kunde Nybro få hem den otroligt viktiga bonuspoängen sedan Patrik Fransson avgjort under förlängningen.
– Idag visar vi riktigt krigarhjärta, säger Andreas Holfelt efter matchen.

Nybro fortsätter att vara obesegrade i nya Victoriahallen. Idag satt det dock lite längre inne än under tidigare matcher. Halmstad bjöd precis som förutspått på ordentligt motstånd, och det var en riktig holmgång som utspelade sig i Victoriahallen denna fredagkväll. Första perioden slutade mållöst, men i andra fick hemmalaget utdelning, två gånger om med kort mellanrum. Först genom Martin Olsson, sedan Patrik Fransson träffat stolpen precis innan, och kort därefter genom Robin Larsson.
– Vi pratade i pausen om att få upp pucken snabbare i anfall och fick utdelning direkt, förklarar Holfelt.

Mängder av kamp
Därefter blev matchen lite sönderblåst av utvisningar, och även om Nybro klarade ut både tre mot fem-spel och tre mot fyra-spel, så fick Halmstad till slut in en reducering innan perioden var slut. Tidigt i tredje kvitterade också gästerna, vilket innebar en gastkramande avslutning på matchen. Den slutade dock mållöst, trots mängder av kamp och flera lägen för båda lagen.
– Det var en jämn match så oavgjort efter full tid var inte orättvist, säger Holfelt.

I förlängningen blev det dock Nybro som fick dra det längsta stråt. Patrik Fransson åkte in i anfallzon och gjorde ett välförtjänt vinstmål, och gav Nybro en bonuspoäng som kan vara direkt avgörande när tabellen ska summeras efter sista omgången. Eftersom Kristianstad överraskande förlorade mot Olofström idag, så innebär det att Nybro i teorin är lika nära playoff som ett negativt kval. Det är med andra ord en rafflande avslutning på säsongen vi ger oss in i.

OSKAR FRANSSON

MATCHFAKTA

Nybro Vikings IF – Halmstad HF 3 – 2 (0-0, 2-1, 0-1, 1-0)

Period 1:
Skott: 10-9.
Period 2: 1-0 (02:03) Martin Olsson (Patrik Fransson, Chris Nybeck), 2-0 (03:20) Robin Larsson (Marcus Mellström, Jesper Eriksen), 2-1 (15:03) John Hoffren (Christian Nyman, Patrik Kannerling)
Skott: 9-11.
Period 3: 2-2 (05:38) Douglas Lögdal (Niklas Wentzel, Magnus Nyberg)
Skott: 7-6.
OT:3-2 (02:24) Patrik Fransson (Martin Olsson, Chris Nybeck)
Skott: 1-1.

Totalt: 27-27.

Utvisningar: Nybro Vikings IF 8×2 min., Halmstad HF 4×2 min.
Domare: Morgan Claesson, ALVESTA
Publik: 919
Matchens lirare, Nybro Vikings IF: Simon Nordh
Matchens lirare, Halmstad HF: Patrik Bergström

Halva potten:
Nr 37154: 3340 kr
Nr 37071: Tårta från Priems