Till toppen
Nybro VikingsNybro
Vikings IF

Supporterspelaren

88259 kr

150000 kr

Vikings visade moral – vann igen

Vikings visade moral – vann igen

Publicerat

Andra matchen på två dagar betydde även andra raka segern för Nybro Vikings. Seriekollegan Tranås besegrades med 3-1 i Liljas Arena efter att Vikings varit det bättre laget under stora delar av matchen.

Trots att det var andra matchen på två dagar så var det ett piggt Nybro Vikings som gled ut på isen i Liljas Arena. Vikings dominerade den första perioden, stor del i hemmatrycket hade tre tidiga Tranåsutvisningar.

Flera gånger dansade pucken på mållinjen bakom Tranåskeepern Victor Jonsson, men gummitrissan ville inte glida in över mållinjen.

Något ologiskt var det Tranås som tog ledningen, 45 sekunder in i den andra perioden, men Vikings skulle hämta sig. En bit in i perioden ”klubbade” Sebastian Borg in kvitteringspucken och i slutskedet av perioden styrde Hampus Andréen läckert in Erik Lindströms pass i fem mot tre-spelet.

I den tredje perioden fick Tranås ett par powerplay och tryckte på för en kvittering. Vikings såg tröttkört ut efter att ha spelat mot Mörrum dagen innan, men man visade upp en härlig kämpamoral och redde ut stormen. I slutminuten kunde Hampus Andréen, efter att Tranås plockat ut målvakten, fullborda sin succékväll med att peta in sitt andra mål.

– Tranås fick lite mer puck efter att ha fått sina powerplay. Men med tanke på att vi spelade i går (läs onsdag) är jag riktigt glad över att se hur vi orkade och att vi såg så fräscha ut, säger Nybro Vikings huvudtränare Mikael Tisell.

Nybro kunde till slut ta en rättvis seger mot ett förmodat topplag i hockeyettan södra.

– Av de fem matcher vi har spelat hittills är det nog den här matchen där vi har haft pucken mest och fått ut saker av det. Vi kom bra genom mittzon och runt deras spelare och fick till längre anfall, säger Tisell.

Någon spelarkritik?

– Det är svårt att lyfta fram enskilda individer efter den här matchen. Alla är viktiga på sitt sätt och gjorde det bra. Jag är riktigt nöjd över arbetsmoralen vi visade upp, säger Mikael Tisell.

Nybro saknade trion; Viktor Bolin (lättare skada), Oliwer Aldén (sjuk) och Simon Hansson (do).

Efter träningsmatchen mot Tranås AIF

Tvåmålsskytten #21 Hampus Andréen efter vinsten mot Tranås AIF 👏

Publicerat av Nybro Vikings IF Torsdag 22 augusti 2019

 

Matchfakta

Nybro Vikings-Tranås AIF 31 (0-0, 2-1, 1-0)

Målen: 0-1 (20.45) Pontus Eklöf (André Astley Rydberg, Fredrik Lindström), 1-1 (27.33) Sebastian Borg, 2-1 (39.44) Hampus Andréen (Erik Lindström, Alfred Andersson), spel fem mot tre, 3-1 (59.23) Hampus Andréen (Viktor Lennartsson), mål i öppen kasse.

Skott: 31-31 (14-10, 13-10, 4-11)

Publik: 336.

Domare: Jim Bergqvist.

Efter en intensiv inledning på försäsongsmatchandet har Nybro drygt en veckas matchledigt. Nästa match är borta mot Kallinge/Ronneby onsdagen 28 augusti.
Nästa hemmamatch kommer två dagar senare – mot Huddinge – fredagen den 30 augusti. Biljettinformation här