Till toppen
Nybro VikingsNybro
Vikings IF

Supporterspelaren

62450 kr

200000 kr

Vikings var illa ute – Lennartsson låg bakom mäktiga vändningen

Vikings var illa ute – Lennartsson låg bakom mäktiga vändningen

Publicerat

Nybro Vikings vara nära en tung förlust mot tabelljumbon Tyringe på bortais. Men genom hårt jobb och bra lagarbete lyckade laget vända ett 0–2-underläge till 3–2-ledning under matchens fem sista minuter. 

Tabelljumbon Tyringe på bortais. Det ska serieledaren Nybro Vikings enkelt vinna tänker en del. Men riktigt så enkelt är det inte alltid i idrottens värld.

Nybro Vikings fick verkligen jobba för segern och med fem minuter kvar såg det prekärt ut för Vikings som låg under med 02.

– Tyringe gör en jättebra match. De har ändrat lite i sitt spel, de håller ihop det bättre än tidigare. De fick en jäkla energi av sina mål. Och när de gjorde 2–0 i den andra perioden, efter att vi hade skapat en hel del, så kändes det tungt, säger Nybro Vikings huvudtränare Mikael Tisell och fortsätter:

– Vi jobbade jäkligt hårt och jag kunde inte vara arg på spelarna i den bemärkelsen. Vi skapade chanser men fick inte in pucken. I det läget behövs det någon jäkel som gör något extra oväntat. Någon som lyckas gräva upp pucken och sätta den i taket eller liknande.

Och till slut lyckades Vikings få utdelning. I powerplay satte Viktor Lennartsson, som har värvats till Vikings för att göra mål, 1–2-reduceringen efter bra förarbete av Alex Ek och Alfred Andersson.

Minuten senare kom även 2–2-pucken. Och det var Lennartsson som var framme igen.

– Två identiska mål. I ruset efter ett mål så kan det bli den här effekten, säger Tisell.

Och det var inte slut där för Vikings. Med knappt två och en halv minut kvar så bröt Otto Henell in framför Tyringemålet och lyckades få in sin egna retur. Henells första mål i Vikings-dressen.

Vikingsvändningen var ett faktum och Didrik Jansson, som gjorde säsongsdebut i målet, fick bli en vinnare i debuten.

– Han gjorde en riktigt bra match, berömde Mikael Tisell.

 

Tyringe–Nybro 2–3 (1–0, 1–0, 0–3)

Målen: 1–0 (14.43) Simon Eriksson (Preston Arnes) 2–0 Kevin Eriksson (28.46) (Oliver Celec, Simon Eriksson), 2–1 (55.02) Viktor Lennartsson (Erik Lindström, Linus Olsson) spel fem mot fyra, 2–2 (56.00) Viktor Lennartsson (Alex Ek), 2–3 (57.22) Otto Henell (Robin Wengdahl, Linus Olsson).

Skott: 34–37 (9–11, 12–15, 13–11).

Domare: Anton Söderlind.

Publik: 489.