Till toppen
Nybro VikingsNybro
Vikings IF

Supporterspelaren

11801 kr

200000 kr

Vikings-seger i Kallinge: ”En rejäl jäkla kämpaseger”

Vikings-seger i Kallinge: ”En rejäl jäkla kämpaseger”

Publicerat

Det kunde ha blivit full pott, men två poäng är ändå ett gott dagsverke för Nybro Vikings nere i Kallinge.

3616 i skott till Kallinge/Ronneby efter nästan 62 minuters spel ishockey. Det blev ändå Nybro Vikings som fick med sig segern hem från Blekinge.

Nybro Vikings-tränaren Mikael Tisell erkände att Kallinge/Ronneby hade stora delar av matchen spelmässigt, men att skottstatistiken inte säger hela sanningen.

De gasade på som satan, de är duktiga på hemmais när de forecheckar högt. Men vi är ruskigt stabila i vårt försvarsspel just nu och är svåra att komma till. Och jag tycker faktiskt att vi hade fler klara lägen än vad de hade. Vi var jäkligt täta i försvarszon och Robin hade det rätt lugnt och fint i målet, säger Mikael Tisell.

Med bara minuter kvar av den tredje perioden ledde Nybro Vikings med 10 efter mål av Erik Lindström i mellanperioden. Lindström skulle spela ny roll i matchen då han blev utvisad med två och en halv minut kvar av tredje perioden.

Det är en jäkla tuff utvisning att få. Den var jäklig billig, alla på isen såg det utom huvuddomaren, säger en besviken Mikael Tisell.

Kallinge kunde nästan per omgående kvittera och matchen gick till förlängning. Där kunde Vikings skyttekung, Fredrik Strömgren, peta in sitt sjätte mål för säsongen och fixa två poäng till Vikings.

En rejäl jäkla kämpasegar. Ser man över 60 minuter så var vi nära tre poäng, men så klart att det var en jättejämn match på det viset och vi ska vara glada med att vi fick med oss två poäng, säger Mikael Tisell.

Nu väntar en veckas uppehåll för Nybro Vikings, som har fem raka segrar. Nästa match spelas på onsdag, hemma mot Tranås AIF.

 

Matchfakta

Kallinge/RonnebyNybro Vikings 1–2 efter förlängning (0–0, 0–1, 1–0, 0–1)

Målen: 01 (22.34) Erik Lindström (Sebastian Borg, Fabian Ilestedt), 11 (57.34) Victor Laz (Alexander Heiver, Sebastian Magnusson), 12 (61.51) Fredrik Strömgren (Simon Hansson, Rasmus Johansson).

Skott: 36–16 (9–8, 11–2, 15–4, 0–2)

Domare: Jim Bergqvist.

Publik: 769.