Till toppen
Nybro VikingsNybro
Vikings IF

Supporterspelaren

11801 kr

200000 kr

Formbesked av Vikings inför seriepremiären

Formbesked av Vikings inför seriepremiären

Publicerat

Premiären är bara dagar bort. Om man ser till genrepet mot Tranås, seger med 5– 1, så är Nybro Vikings redo för att ta sig an Kalmar HC i det stekheta derbyt i Iffehallen på lördag.

Men det började inte särskilt bra för Nybro Vikings i bortakampen med Tranås. Ett passivt Vikings lät Tranås ta ledningen redan efter 50 sekunders spel. Pontus Eklöf kunde enkelt peta in sin egna retur. Men efter chockstarten på matchen så handlade det mesta om Nybro Vikings. Viktor Lennartsson pangade in 1– 1-kvitteringen i powerplay och Kalle Hult gjorde ett riktigt viljemål innan den första perioden var över.

Vikings fortsatte att trumpa på i den andra perioden och fler mål skulle komma. Fyra minuter in i perioden tog Vikings tillvara på Tranåsslarv i egen zon. Fabian Illestedt hittade fram med en elegant passning till Fredrik Strömgren som kunde raka in 3–1 i det öppna Tranåsmålet.

Ett glädjetecken inför lördagens derbyfest mot Kalmar är att Nybro Vikings har fått i gång sitt powerplay. Mot Tranås blev det två mål i spelformen, det andra pricksköt Rasmus Johansson in till 4– 1.
– Vi har tränat en hel del powerplay den senaste tiden och det är två fina powerplaymål vi gör. Trafiken framför deras mål bäddar för målen. Skönt att även boxplay såg bra ut, säger Nybro Vikings huvudtränare Mikael Tisell.

Den tredje perioden blev rätt så avslagen och Vikings kunde bevaka sin ledning och även utöka den i slutskedet när Tranås ville träna spel med utplockad målvakt. Segern var Nybro Vikings andra mot Tranås på försäsongen.
– För det första var det en väldigt fartfylld match. De spelade fysiskt och smällde på och fullföljde överallt. Det var en bra match för oss att få inför lördagen. Sedan var det skönt att se att vi var väldigt stabila i den tredje perioden.
En klyschfråga, men känner ni er redo för lördagens batalj mot Kalmar?
– Vi känner att vi har hittat en bra nivå på de här tio träningsmatcherna. Det ska bli kul att det drar i gång och vi känner oss redo, hälsar Mikael Tisell.

 

Matchfakta
Tranås AIF–Nybro Vikings 1–5 (1–2, 0–2, 0–1)
Målen: 1–0 (00.50) Pontus Eklöf, 1–1 (16.00) Viktor Lennartsson, spel fem mot fyra, 1–2 (18.37), 1–3 (24.13) Fredrik Strömgren, 1–4 (34.01) Rasmus Johansson, spel fem mot fyra, 1–5(59.25) Sebastian Borg, mål i öppen kasse.
Skott: 21–24.

Här är Nybro Vikings resultat under försäsongen
Nybro Vikings– IK Oskarshamn 4–2
Nybro Vikings– Vimmerby HC 4–5
Nybro Vikings–Kallinge/Ronneby 2–3
Mörrums GoIS– Nybro Vikings 1–4
Nybro Vikings– Tranås AIF 3–1
Kallinge/Ronneby– Nybro Vikings 2–3
Nybro Vikings– Huddinge IK 5–4 (efter straffar)
Troja/Ljungby– Nybro Vikings 1–0
Tingryds AIF– Nybro Vikings 3–1
Tranås AIF– Nybro Vikings 1–5