Till toppen
Nybro VikingsNybro
Vikings IF

Supporterspelaren

11801 kr

200000 kr

Vikings föll mot Kallinge/Ronneby IF

Vikings föll mot Kallinge/Ronneby IF

Publicerat

Nybro Vikings tappade en tvåmålsledning och förlorade med 2-3 mot Kallinge/Ronneby IF i söndagens träningmatch. Daniel Håkansson och Alex Ek stod för Vikings mål.

Nybro Vikings målvakt Robin Johansson imponerade i söndagens träningsmatch mot seriekollegan Kallinge/Ronneby IF, men det räckte inte till vinst. Vikings inledde matchen starkt och hade ledningen med 2-0 i inledningen av den andra perioden, men gästerna tog över och vände matchen. Slutresultatet skrevs till 2-3.

– Först och främst var Kallinge/Ronneby bra. De hade mer puck och lite bättre fart än vad vi hade. Vi hade svårt att sätta stopp i ”deffen” och få fart i vårt spel när vi vann pucken. Men det är bra att få se det här, säger Nybrotränaren Mikael Tisell.

Matchen inleddes i högt tempo där båda lagen hade flera heta chanser. Med drygt fyra minuter kvar av den första perioden tog Nybro Vikings ledningen genom Daniel Håkansson. Erik Lindström sköt från blå och Lindström var framme på returen och sprätte upp pucken i målvaktens vänstra kryss.

Vikings rivstartade den andra perioden och utökade till 2-0 redan efter 1.57 när Alex Ek styrde in ett skott från Linus Olsson, men glädjen blev kortvarig. Bara dryga minuten senare reducerade Kallinge/Ronneby efter ett skott strax innanför blå som letade sig in bakom en skymd Robin Johansson. I mitten av den andra perioden kunde bortalaget rättvist kvittera till 2-2 efter att ha utnyttjat ett 2-mot-1-läge.

Fem minuter in i den tredje perioden tog gästerna ledningen efter ett solomål av Erik Brissle. Det blev även matchens sista mål och därmed Vikings andra raka förlust efter premiärvinsten mot IK Oskarshamn.

– Om man ska backa bandet till den matchen, så är det på gott och ont att vinna den. Det är lätt att glömma bort hur bra alla andra lag faktiskt är. Men det är så här det kommer att se ut och vi har mycket att jobba på mot den här typen av motstånd, säger Mikael Tisell.

Någon spelare du vill framhäva idag?
– Robin Johansson är kanske vår bästa spelare idag, men vi har flera som gör en bra match. Vår lagkapten (Erik Lindström) ”offar” och ”deffar” på ett riktigt bra sätt och det var skönt att Daniel (Håkansson), Palmen (Markus Palmberg) och Eken (Alex Ek) fick sätta dit två mål.

Efter träningsmatchen mot KRIF

Vi tog ett snack med #24 Rasmus Johansson efter dagens träningsmatch mot Kallinge/Ronneby 🤝

Publicerat av Nybro Vikings IF Söndag 18 augusti 2019

Matchfakta

Nybro Vikings-Kallinge/Ronneby IF 2-3 (1-0, 1-2, 0-1)

Målen: 1-0 Daniel Håkansson (Erik Lindström, Alex Ek) (15.41), 2-0 Alex Ek (Linus Olsson, Daniel Håkansson)  (21.57), 2-1 Andreas Nordfeldt (23.28), 2-2 Andreas Nordfeldt (Erik Brissle, Viktor Holmqvist) (33.00), 2-3 Erik Brissle (Sebastian Magnusson, Andreas Nordfeldt) (44.51).

Skott: 15-35 (4-10, 8-11, 3-14).

Publik: 411.

Domare: Jim Bergqvist.

Nästa träningsmatch för Nybro Vikings IF är på onsdag 21/8 då Vikings ställs mot Mörrums GoIS IK på bortais, nedsläpp kl. 19.00. Nästa hemmamatch är dagen efter, torsdag 22/8 då Tranås AIF gästar Liljas Arena, nedsläpp 19.00.