Till toppen
Nybro VikingsNybro
Vikings IF

Supporterspelaren

11801 kr

200000 kr

Vikings fick slita för första segern

Vikings fick slita för första segern

Publicerat

Nybro Vikings fick ingenting gratis i hemmapremiären mot nykomligen Borås. Men efter en vändning i andra perioden kunde man till slut vinna med 3–2.

Efter den nedsliga premiärförlusten i derbyt mot Kalmar HC trodde många att Nybro Vikings skulle köra gasen i botten från första nedsläpp i hemmapremiären mot nykomlingen Borås. Men det var grus i maskineriet till en början och i inledningen handlade det mest om Borås i anfallsväg. Därför kom Nybros mål, drygt fem minuter in i matchen, från ingenstans. En misstänkt utvisning på Fabian Ilestedt slutade med att ett fritt läge för Sebastian Borg, som läckert hittade ena krysset bakom Johan Lantz i Borås-målet. Öppningsmålet fick fart på Vikings, men Borås stod upp bra och kunde, inte helt orättvist, kvittera till 1–1 med nio sekunder kvar av perioden. Målskytt: Finländaren Joonas Houvinen.

Även i den andra perioden var det ett ojämnt spelande Vikings och när Borås tog ledningen med 2–1 var det inte direkt orättvist. Målet var precis den väckarklockan Vikings behövde. Och det var framför allt en kedja som gick i bräschen för hemmalaget. Nämligen den med Fabian Ilestedt, Fredrik Strömgren och Sebastian Borg. Den sistnämnde kvitterade till 2–2 och gjorde därmed sitt tredje mål på två matcher. Ett par minuter senare kom 3–2. Den här gången var det Fedrik Strömgren som sköt in ledningsmålet efter fint förarbete av Fabian Ilestedt och Sebastian Borg.

Vikings hade även bud på fler mål i perioden, men Boråsmålvakten gjorde ett par fina räddningar. I den tredje perioden osade det katt ett par gånger framför Robin Johansson i Vikings-målet.

Bland annat hade Borås både ett ribb- och stolpskott. Vikings kunde till slut hålla undan och kom undan med blotta förskräckelsen. Samtidigt visade Borås att man inte kommer vara någon strykpojke i Hockeyettan södra.
– Skönt att vi vann, men vi gör det lite krångligt för oss. Men även om de tog ledningen i den andra perioden så tycker jag att vi spelade upp oss och hade bud på fler mål, säger Nybro Vikings huvudtränare Mikael Tisell och fortsätter:
– I den sista perioden kände vi av att vi var lite kort på folk och vi hade inte samma ork och frenesi i vårt spel.
Tvåmålsskytten Sebastian Borg efter matchen:
– Det är alltid kul att bidra, men det är viktigaste är att laget vinner. Annars tycker jag inte alls att det fungerade i dag, men vi gör jobbet för att vinna. Dock måste alla se sig själva i spegeln efter den här matchen och fundera hur man kan göra det bättre i nästa matchn.

Nästa match för Nybro Vikings är på söndag mot Tyringe i Liljas Arena. Matchstart: 19.00.

Matchfakta
Nybro Vikings–Borås HC 3–2 (1–1, 2–1, 0–0)
Målen: 10 (05.18) Sebastian Borg (Fabian Ilestedt), 11 Joonas Huovinen (Henrik Eriksson, Niclas Svedberg), 12 (32.51) Aleksei Sibirtsev (Linus Karlsson, Albin Ericson Waldeborn), 22 (33.57) Sebastian Borg (Fabian Ilestedt, Jonathan Augustin), 32 (36.30) Fredrik Strömgren (Fabian Ilestedt, Sebastian Borg).

Skott: 32–24 (15–9, 14–8, 3–7)
Publik: 1 445.
Domare: Viktor Svensson.