Till toppen
Nybro VikingsNybro
Vikings IF

Supporterspelaren

11801 kr

200000 kr

Vikings behåller serieledningen efter bortaseger i Borås

Vikings behåller serieledningen efter bortaseger i Borås

Publicerat

Det blev på nytt en 3–2-seger mot nykomlingen Borås. Och precis som i derbyt mot Kalmar HC förra helgen var det en back som gjorde det matchvinnande målet i powerplay.

Nykomlingen Borås har gett Nybro Vikings två tuffa matcher i grundserien. Men båda gångerna har Vikings lyckats ta sig segrande ur striden.

Den här onsdagskvällen var det, enligt Vikings huvudtränare Mikael Tisell, ett ineffektivt bortalag, som gjorde att matchen blev målmässigt jämn.

– Vi gör en okej första period. Vi har våra powerplay, men inte så mycket mer än så. Vi höjer oss i den andra och tredje perioden. Vi krigar och skapar flera två mot ettor, men vi utnyttjade inte våra chanser, säger Mikael Tisell och fortsätter:

– Under den resan så får de utdelning på sina få klara chanser. Vi hade fått en betydligt behagligare resa om vi hade varit mer effektiva. Det hade blivit en annan match. För Borås gjorde en enorm kämpainsats.

Men det blev alltså en ny trepoängare för Nybro Vikings. Segerpucken tryckte backen Jonathan Augustin in, sex minuter i den tredje perioden, och fixade förnyad serieledning.

Nybro Vikings fortsätter sitt seriespel med bortamatch mot Tyringe på söndag.

Matchfakta

Borås–Nybro 2–3 (0–1, 2–1, 0–1)

Målen: 0–1 (11.01) Fabian Ilestedt (Sebastian Borg), 1–1 (26.54) Ludvig Jansson (Henrik Eriksson), 1–2 (37.50) Hampus Andréen (Erik Lindström), 2–2 (38.43) Henrik Eriksson (Ludvig Jansson (Philip Svensson), 2–3 (46.11) Jonathan Augustin (Sebastian Borg, Rasmus Johansson).

Skott: 30–34 (9–12, 13–9, 8–13).

Domare: David Gustafsson.

Publik: 755.