Till toppen
Nybro VikingsNybro
Vikings IF

Supporterspelaren

105720 kr

200000 kr

Vikings avslutade grundserien med seger!

Vikings avslutade grundserien med seger!

Publicerat

Nybro Vikings avslutar Hockeyettan Södra genom att ta tre poäng på bortais mot KRIF Hockey, slutresultatet skrivs till 1-2.

Under onsdagskvällen spelades den sista omgången i Hockeyettan Södra och för Nybro Vikings var det KRIF Hockey som stod för motståndet på bortais. I den första perioden är bortalaget lite segstartade och hemmalaget, som har mest att spela för denna match, har bra energi och fart i sina anfall. Nybroförsvaret, lett av Pontus Eltonius i kassen, fredar målet väl och jobbar sig in i matchen. Nybro får chansen i powerplay och det utnyttjar man omgående när Sebastian Borg hittar fram till Eero Savilahti som snyggt sätter 0-1. I slutet av perioden är det hemmalagets tur att spela powerplay men Vikings håller tätt.

I mellanakten är det Nybro som för spelet genom större delen av perioden och skapar också i princip samtliga målchanser. Vikings är väldigt nära att utöka sin ledning vid ett par tillfällen innan 0-2 helt logiskt kommer när kedjan Johansson – Persson – Lindström jobbar till sig pucken och det är till slut den sistnämnde som sätter pucken i mål via en styrning. Innan perioden är slut kommer en reducering från hemmalaget till 1-2.

I den tredje perioden spelar Nybro av matchen på ett stabilt sätt och låter inte hemmalaget skapa några farliga chanser. I slutet av perioden försöker hemmalaget forcera och ta ut målvakten men Vikings är mycket täta i afton och tar tre poäng.

Nybro Vikings är klara för spel i Allettan Södra och premiären spelas söndag den 5 december. Under de närmaste dagarna väntas ett spelschema presenteras för att sedan fastställas under inledningen av den kommande veckan.

KRIF Hockey – Nybro Vikings 1-2 (0-1, 1-1, 0–0)
Målen: 0-1 (13.14) PP1 Eero Savilahti (Sebastian Borg, Viktor Bolin), 0-2 (34.59) Axel Lindström (Adam Persson, Hannes Johansson), 1-2 (37.33) Martin Pärna (Noa Muci-Lindqvist, William Petersson)
Skott: 35-15 (12-5, 12-7, 11-3)
Domare: Rikard Ferngren
Publik: 705