Till toppen
Nybro VikingsNybro
Vikings IF

Supporterspelaren

117970 kr

200000 kr

Två nyförvärv med Nybroanknytning

Två nyförvärv med Nybroanknytning

Publicerat

Nybro kan räkna in två nya spelare till lagbygget till nästa säsong. Förstärkningarna består av Rickard Palmberg som senast spelade i Mariestad och Robin Wengdahl som kommer från Troja/Ljungbys J-lag. Wengdahl ansluter till en början på ett tryout-kontrakt.

Efter spel i Tingsryds och Linköpings J18 och J20-lag inledde Rickard Palmberg sin seniorkarriär i Mjölby HC. Efter det gick flyttlasset sedan vidare till Skövde IK men då klubben fick ekonomiska problem under 2012 valde Palmberg att lämna laget, men han stannade kvar i Division 1 E och avslutade säsongen i Mariestad. En förening som han även representerade under hela den gångna säsongen och där noterades för 41 poäng (17 mål + 24 assist) på 41 matcher.
– Det känns som en nytändning för mig att få spela med Nybro. Jag har spelat hela min seniorkarriär i Division 1 E och vet vad som krävs, men det ska bli riktigt kul att spela i F-serien som känns lite tuffare. Det ska bli härligt med ett miljöombyte, säger Palmberg.

Vad har du fått för intryck av Nybro som förening?
– Väldigt bra. Det verkar vara en bra organisaton med ett bra tänk. Ser man på laget så ser det väldigt starkt ut med flera skickliga spelare. Det blir också spännande för hela föreningen med en ny tränare så jag ser mycket fram emot att få representera Nybro.

Du har ju dessutom din syssling Patrik Fransson i laget?
– Ja precis, det stämmer. Jag känner dessutom Marcus Mellström och Marcus Kvillner sedan tidigare och jag spelade tillsammans med Kristian Frisk och Robin Larsson under min tid i Skövde så det känns bra att man har lite känningar redan.

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare?
– Jag ser mig som en teknisk offensiv spelare som gillar att spela med mycket fart och finess. Jag hoppas även kunna bidra med en del poäng, avslutar Palmberg.

 

Även Robin Wengdahl kommer att ansluta till truppen. Robin är ursprungligen från Kalmar men spelade i Nybros juniorlag mellan 14 och 16 års ålder innan han valde att flytta till Ljungby för att gå hockeygymnasiet. Där har han de senaste fyra säsongerna tillhört Troja/Ljungbys J-lag.

– Det ska bli riktigt kul att få komma tillbaka till Nybro och spela seniorhockey. Jag har fått en bra skolning i Ljungby och jag tycker att jag har utvecklats bra under den tiden. Det här känns helt rätt, säger Wengdahl.

Vad anser du är dina styrkor som hockeyspelare?
– Jag anser mig vara en hårt jobbade tvåvägsforward med en bra speluppfattning, avslutar Wengdahl

Klubbchef Henric Gustavsson kommenterar följande om nyförvärven:
– Rickard är en kille med stark Nybrokoppling som har skaffat sig bra med rutin efter flera stabila säsonger bakom sig i Division 1. En spelare som kan göra det lilla extra på isen. Robin har tidigare spelat ungdomshockey i Nybro och ska nu göra sitt första år som senior. Vi tror på att båda de här killarna ska göra bra ifrån sig hos oss, säger Henric Gustavsson.

Kontraktet med Rickard Palmberg är skrivet på ett år. Samtidigt står det klart att Gustav Borglin ej kommer att få förnyat kontrakt till nästa säsong.

Rickard Palmbergs profil på eliteprospects: http://www.eliteprospects.com/player.php?player=6931

Robin Wengdahls profil på eliteprospects: http://www.eliteprospects.com/player.php?player=34056

Vi hälsar Rickard och Robin hjärtligt välkomna till Nybro Vikings!