Till toppen
Nybro VikingsNybro
Vikings IF

Supporterspelaren

88259 kr

150000 kr

Truppförändringar i Nybro Vikings

Truppförändringar i Nybro Vikings

Publicerat

Nybro Vikings gör förändringar på backsidan. Klubben har beslutat sig för att avsluta tryoutkontraktet med Oliwer Aldén. I stället ges 22-årige Alexander Stensson chansen att spela till sig ett kontrakt med Vikings.

Försäsongen har varit strulig för Nybro Vikings backsida med både avhopp, skador och sjukdomar. Efter att Anton Andersson valde att lämna Vikings tidigt under försäsongen tog klubben in Oliwer Aldén på en tryout. Men Oliwer har den senaste tiden varit ljumsskadad och nu har klubben beslutat sig för att avsluta kontraktet med Oliwer Aldén.

– Han var med i några träningar och en match. Oliwer har en skadehistorik, som tog fart ganska snabbt och han kunde inte träna. Sedan såg vi aldrig honom som en av topp sex-backarna, vi valde att avbryta tryouten, säger Nybro Vikings huvudtränare Mikael Tisell.

Nybro Vikings har beslutat sig för att ge backen Alexander Stensson ett tryoutkontrakt. Stensson har ett förflutet i Rögle BK:s – och Karlskrona HK:s juniororganisationer och har de två senaste säsongerna spelat i HA74 och HC Dalen.

– Det är en kille som inte har någonstans att spela. Och eftersom vi har haft manfall på backsidan vilket har påverkat träningarna, så har vi välkomnat honom att komma i gång hos oss. Han kommer hit förutsättningslöst, sedan får vi se vart det tar vägen, säger Tisell.

Vilka egenskaper har Alexander Stensson som spelare?

– En vältränad spelare som är bra på skridskrona och som spelar enkelt. Styrkorna sitter i man mot-man-spelet.

Alexander Stensson kan spela sin första Vikings-match på onsdag kväll då Nybro Vikings spelar sin sjätte träningsmatch för säsongen. Seriekollegan Kallinge/Ronneby väntar på bortais.

Nybro Vikings tackar Oliwer Aldén för sin tid i klubben och önskar honom lycka till i framtiden.