Till toppen
Nybro VikingsNybro
Vikings IF

Supporterspelaren

88259 kr

150000 kr

Trots drömstart – derbysmäll för Vikings

Trots drömstart – derbysmäll för Vikings

Publicerat

2–0-ledning efter sex minuter. En perfekt start kan tyckas, men det räckte inte för att Nybro Vikings skulle få med sig några poäng med sig från Iffehallen. Kalmar HC drog det längsta strået och vann derbyt med 3–2 efter att ha avgjort en bit in i den tredje perioden.

Det blev en hejdundrande start på premiärderbyt i Iffehallen. Nybro Vikings rivstartade, redan efter ett 21 sekunders spel hade Sebastian Borg i öppet läge hängt dit 1–0 efter en kvick kontring. Sex minuter senare kom 2–0, Fredrik Strömgren målskytt i powerplay. Så länge njöt de tillresta Vikings-supportrarna. Men Kalmar HC kunde snabbt reducera i powerplay och kom ordentligt in i matchen. Det var mycket Kalmar mot slutet av öppningsperioden och till slut kom kvitteringen genom Adam Persson – inte helt ologiskt.
– Vi fick en drömstart, men den lyckades vi sjabbla bort. De fick ett snabbt mål där och fick kontakt, säger Nybro Vikings huvudtränare Mikael Tisell.

Det bjöds inte direkt på någon hockeypropoganda i början av den andra perioden. I stället fick vi se två skickliga målvakter i form av Kalmars Alexander Nilsson och Vikings Robin Johansson där framför allt den förstnämnde sattes på prov av Vikingsspelarna. Men det andra perioden blev mållös och vi stod inför en gastkramande slutakt. En slutakt där Kalmar HC tog kommandot efter att en slumppuck från blålinjen letat sig in bakom Robin Johansson.

Nu var det Vikings som var på kvitteringsjakt, men gång på gång stod storspelande Alexander Nilsson i vägen. Med knappt två minuter kvar tog Mikael Tisell ut Robin Johansson och det var ytterst nära att Vikings fick utdelning. Laget vaskade fram två kanonchanser och pucken dansade på mållinjen, men ville inte in. I stället kunde Kalmar HC hålla ut och vinna säsongens första derby.
– Jag är rätt så besviken över vår prestation. Över 60 minuters spel kom vi inte upp i nivå. Jag vet vad de här killarna kan och när alla bestämmer sig för att trampa så ser det bättre ut än så här. Någon femma till måste kliva fram och prestera och få in någon balja, säger Tisell.
Varför vann Kalmar?
– Skillnaden mellan lagen är att de lyckas få in ett höstlöv i tredje perioden, medan vi har ett par puckar på mållinjen som vi inte får dit. Vi var inte tillräckligt heta i de avgörande situationerna, säger Mikael Tisell.

För Nybro Vikings är det bara att bryta ihop och ladda om för hemmapremiären på onsdag mot nykomligen Borås HC.

Matchfakta
Kalmar HC–Nybro Vikings 3–2 (2–2, 0–0, 1–0)
Målen: 0–1 (00.21) Sebastian Borg Fabian Ilestedt), 0–2 (06.13) Fredrik Strömgren (Fabian Ilestedt), spel fem mot fyra, 1–2 (07.39) Linus Dahlstedt (Johan Järlefelt, Sebastian Ottosson), spel fem mot fyra, 2–2 Adam Persson (Jens Andersson, Linus Ageborg), 3–2 (45.57) Niklas Dahlberg.
Skott: 35–31 (14–6, 9–13, 12–12)
Publik: 1 250.
Domare: Robin Karlsson.