Till toppen
Nybro VikingsNybro
Vikings IF

Senaste tweet

Trotjänaren jubilerar

Trotjänaren jubilerar

Publicerat

På onsdag när Nybro Vikings gästas av Kallinge/Ronneby IF i Liljas Arena så är det ingen vanlig match för #96 Marcus Mellström. Marcus gör nämligen sin 300:e match i Nybrotröjan och den egna produkten trivs med att spela för moderklubben. – Det känns jättekul att få uppleva detta och jag har alltid varit stolt över att spela i Nybros tröja, säger Marcus.

Det var inför säsongen 2009/2010 som Marcus Mellström återvände till Nybro. Han kom från en mindre lyckad säsong som innehöll ett äventyr på andra sidan Atlanten innan han avslutade säsongen i Alvesta SK i division 2. – Efter den säsongen hörde Nybro av sig och erbjöd mig en chans att slå mig in i laget. Jag tvekade inte utan nappade direkt på den möjligheten.

Marcus tog chansen och han gör nu sin åttonde raka säsong i Nybro Vikings. Genom åren har han spelat på olika positioner, vart lagkapten flera säsonger och är numer assisterande lagkapten. – Jag har alltid vart med på de nya idéerna som jag fått till mig och varit villig att testa på det. Jag tycker det viktigaste är att laget går bra men samtidigt känns det som en styrka att kunna spela på olika positioner och bidra till laget på olika sätt.

Nuvarande säsong är snart inne på sluttampen och frågan är hur länge Marcus kommer att fortsätta spela för Nybro Vikings. – Så länge som föreningen tycker att jag bidrar och att man får ut något av mig. Det krävs ett stort engagemang och denna säsongen har jag fått än mer blodad tand för att spela vidare.

Under åtta säsonger så skapas det en hel del minnen och Marcus kommer direkt att tänka på den första säsongen för honom i Nybro. – Det var ett år med många viktiga matcher. Vi spelade både playoff och i kvalserien och det var mycket folk på läktaren. Det är alltid speciella matcher och det är till dem matcherna vi vill komma igen. Jag vill också nämna matchen från årets Alletta på hemmaplan mot Lindlöven när vi vänder i den sista minuten, det är ett härligt minne att ha med sig.

Till sist är frågan hur han helst firar sin jubileumsmatch, göra det avgörande målet eller täcka ett skott i slutsekunderna. – Då väljer jag att täcka ett direktskott i slutet av matchen när vi har ledningen som också gör att vi vinner matchen, avslutar Nybros egen trotjänare Marcus Mellström.