Till toppen
Nybro VikingsNybro
Vikings IF

Supporterspelaren

11801 kr

200000 kr

Trotjänaren avslutar karriären

Trotjänaren avslutar karriären

Publicerat

375 matcher i Nybro Vikings-tröjan. 64 mål och 85 assist. Lägg därtill ett stort hjärta och alltid laget framför jaget. Nu väljer trotjänaren Marcus Mellström att avsluta karriären.

Jag har nu tagit ett beslut. Ett beslut som innebär att jag kommer att lägga skridskorna på hyllan. Anledningen är att jag efter sommaren kommer gå in på mitt sista år på min utbildning till lärare. Det kommer tyvärr vara omöjligt att kombinera både studierna och hockeyn under det kommande året. Jag känner därför att jag behöver tänka på min civila karriär och fullfölja min utbildning. Det har inte varit ett enkelt beslut..Hockeyn har alltid varit nr ett och jag har älskat att spela för Nybro. Jag känner mig oerhört stolt och priviligerad som har fått bära vikingen på bröstet under en så stor del av mitt liv.

Det finns många personer som förtjänar ett stort tack och som alltid har hjälpt mig under den här tiden. Jag vill tacka alla spelare, ledare, materialare, funktionärer och alla som på något sätt hjälpt mig och Nybro Vikings framåt. Ni är ovärderliga.

Jag vill tacka min familj som alltid stöttat och funnits där för mig. Min sambo, som ställt upp för mig i med som motgångar.

Till sist vill jag passa på att tacka er supportar som stöttat oss i vårt och torrt och rest land och rike runt för vår skull. Så återigen, TACK!

För alltid Vikings!

Vi ses i hallen 🔴⚫️⚪️/ 96

Marcus Mellström har hunnit bli 29 år gammal (fyller 30 år i maj) sedan han som 19-åring blev första spelare att skriva på för Nybro Vikings IF när föreningens representationslag åkte ur Hockeyallsvenskan 08/09. Nybrosonen har spelat tio raka säsonger i Nybrotröjan.
– Det har gått väldigt fort dessa 10 säsongerna. Det har varit fantastiskt att få spela för sin moderklubb under så många år. Det har varit mycket upp och ned, jag har fått uppleva både toppar och dalar, säger Marcus.

Marcus första två år i Nybrotröjan var det sportsliga framgångar som präglade föreningen med både playoff och kvalserie mot Hockeyallsvenskan.
– Det var en häftig start på min seniorkarriär. Vi hade Torgny Bendelin som tränare och jag lärde mig otroligt mycket under den tiden. Att även få uppleva positivt kval med en kokande hall var helt fantastiskt.

Efter det kom baksmällan och några år med bland annat ekonomisk knipa för föreningen. Marcus fick en annan roll och var istället en spelare som skulle producera framåt.
– Jag minns att en del spelare lämnade under årets gång och vi som var kvar var inga erfarna eller spetsspelare. Det som hände var att vi kom ihop som grupp och slet för varandra. Vi lyckades ta oss till Playoff och visade hur långt man kan ta sig med lagarbete. För min egen del trillade det in en del poäng i ett par säsonger. Saker och ting stämde och självförtroendet ökade.

Marcus ses av många som en spelare som sliter hårt i varje byte och offrar sig för laget. Han har haft olika roller genom åren och både spelat i offensiva som defensiva kedjor och även vikarierat som back under en hel säsong.
– När vi bytte tränare återfick jag en defensiv roll och det var ett par säsonger där varken laget eller jag själv presterade. Jag tappade mycket självförtroende och tog åt mig mycket. I efterhand känner jag mig ändå glad och stolt att jag kämpade på och så småningom återfick jag också glädjen. I takt med att föreningen började komma på fötter igen började jag för egen del göra detsamma. Jag fokuserade på att påverka det jag kunde och jag prioriterade det hårda arbetet.

Marcus har blivit en riktig Nybroikon och under sju säsonger har han haft ett stort C på bröstet. Kaptensrollen innebär ett stort ansvar och man blir lagets ansikte utåt.
– Jag känner en enorm stolthet och ära att jag haft den uppgiften under så lång tid. Jag vet själv att jag inte har varit den bästa hockeyspelaren men jag har alltid försökt att ge allt och kämpa i varje byte. Jag har försökt göra vad jag har kunnat för dagen.

Tio säsonger är en lång tid i samma lag och en Mellström-era i Nybro Vikings IF är nu över. Får vi se dig i en annan roll i föreningen i framtiden?
– Jag har blivit tillfrågad om att vara en del av föreningen i fortsättningen. Nybro Vikings betyder väldigt mycket för mig och vi får se inom en kort framtid i vilken roll det kan bli. Däremot har jag avslutat karriären på grund av att tiden inte räcker till och vill inte gå in i någon roll halvhjärtat.

Nybro Vikings IF vill rikta ett Stort Tack till Marcus för hans tio säsonger som spelare i Nybro Vikings IF. Marcus har ett stort hjärta som klappar för föreningen och går alltid i bräschen med hårt jobb och ett uppoffrande spel. Vi ser fram emot fortsatt engagemang men nu i en annan roll!