Till toppen
Nybro VikingsNybro
Vikings IF

Supporterspelaren

17851 kr

200000 kr

Troja/Ljungby – Nybro 4-2

Troja/Ljungby – Nybro 4-2

Publicerat

Nybro räckte inte till hela vägen borta mot Troja/Ljungby. Med två perioder spelade var ställningen 1-0 till hemmalaget och fortfarande ovisst vilket lag som skulle dra det längsta strået.
Med med två snabba mål ryckte Troja ifrån till 3-0 i den tredje perioden och det blev en för lång uppförsbacke för Nybro.
– Om man ser till matchen i sin helhet så gör vi en bra insats och det är skönt att vi kan vara med och hota topplagen, men noll poäng är alltid noll poäng, säger Nybros tränare Andreas Holfelt efter matchen.

Den första perioden var en jämn historia. Nybro drog på sig flertalet utvisningar i inledningen men man visade upp ett stabilt boxplayspel och Troja, som har seriens näst bästa procent i powerplay, lyckades inte få hål på Sebastian Andersson i Nybromålet. Närmast mål framåt för Nybro var Henrik Sirbäck som hade ett skott i stolpen. Troja tog till sist ledningen med 1-0 i slutet av perioden. Mittenperioden var även den väldigt jämn och slutade mållös.
– Vi gör en bra första period och håller ner våra misstag som vi pratade om innan matchen. Vårt boxplayspel fortsätter att fungera bra och jag tycker att vi hade övertaget sista halvan av andra perioden, tyvärr utan att lyckas få in någon puck.

Troja ökar tämligen omgående på till 2-0 efter bara en minut spelad av den tredje perioden. Några minuter senare även 3-0. Andreas Holfelt tar sedan timeout och det ger effekt när Kristian Frisk reducerar till 3-1 och Nybro ser ut att kunna få liv i matchen ingen. Troja fortsätter dock att vara effektiva i sina avslutningar och ökar på till 4-1. Nybro får ett tröstmål i slutet genom Jack Berger.
– Det känns surt. Vi hade ett bra utgångsläge inför tredje att kunna vända på underläget. Men vi tappar puck och de får göra 2-0 på ett friläge. Efter att de även gjort 3-0 tog jag timeout och vi får lite luft i och med 3-1, men det räckte dessvärre inte hela vägen. Nu får vi vila upp oss i en vecka och kliva in och bärga en seger hemma mot Halmstad nästa match, avslutar Andreas Holfelt.

MATCHFAKTA

Troja/Ljungby – Nybro Vikings 4 – 2 (1-0, 0-0, 3-2)

Period 1:
1-0 (19:07) Mattias Åkesson (Markus Nilsson, Johan Andersson)

Period 2:

Period 3:
2-0 (01:02) Gustav Hjalmarsson
3-0 (04:10) Markus Nilsson (Gustav Hjalmarsson)
3-1 (07:47) Kristian Frisk (Marcus Mellström, Markus Piispanen)
4-1 (11:45) Jonathan Johnson (Gustav Hjalmarsson, Oskar Norlöv)
4-2 (18:07) Jack Berger (Rasmus Djerf, Martin Olsson)

Skott: 37-26 (13-11, 13-8, 11-7)
Utvisningar: Troja/Ljungby 5×2 min, Nybro Vikings 6×2 min.
Domare: Richard Magnusson, Tranås
Publik: 1380

Övriga matcher HockeyEttan Södra omgång 10:
Mörrum – Tingsryd 1-6
Kallinge-Ronneby – Kristianstad 1-3
Varberg – Olofström 6-1
Pantern – Dalen 1-3
Halmstad – Helsingborg 5-3

OSCAR PETTERSSON