Till toppen
Nybro VikingsNybro
Vikings IF

Supporterspelaren

79786 kr

200000 kr

Tre poäng utan att briljera

Tre poäng utan att briljera

Publicerat

Det blev tre nya poäng. Hur det sedan såg ut på isen kan vi snabbt glömma bort. Det viktigaste var att David Algulins 3-2-mål i början av tredje perioden blev det sista, och Nybro kunde på så sätt behålla förstaplatsen i kvalserien.
– Vi tog tre poäng, matchen i sig har jag inte så mycket att säga om, förklarar Andreas Holfelt efter matchen.

Nej, det var sannerligen ingen hockeypropaganda i Victoriahallen denna onsdagskväll. Men det spelar ingen roll. Nybro vann matchen med 3-2, och tog på så sätt tre nya poäng i kvalserien. Men det satt hårt inne. Man fick visserligen återigen en bra start på matchen med en 2-0-ledning efter första perioden, sedan Martin Olsson och Marcus Kvillner gjort hemmalagets mål. I andra fortsatte Nybro behålla greppet i de inledande minuterna, och hade bland annat en jättechans att dra ifrån till 3-0 genom Emanuel Åström. Istället reducerade Nittorp i numerärt överläge, och kunde i slutet av perioden också utjämna.

I tredje perioden var det dock Nybro skom kunde avgå med segern, trots sämsta möjliga start. Man fick nämligen spela tre mot fem i över minuten i periodens inledning. Detta redde man dock ut, och i mitten av perioden på femte försöket i numerärt underläge kunde David Algulin bryta igenom och slå in sin egen retur.
– Vi krigar riktigt bra i tredje perioden i alla fall, men i övrigt var det inte så mycket att hänga i julgranen. Idag blev det tre poäng, men det räcker inte i all framtid. Det får jag gå hem och fundera över, avslutar Holfelt.

Segern innebar att Nybro alltjämt ligger i topp av kvalserien med 13 inspelade poäng av 15 under seriens första halva. På söndag väntar Varberg som Nybro besegrade i premiären på bortaplan med 4-1.

OSKAR FRANSSON

Halva potten:
Nr 37868: 2600 kr
Nr 37523: Tårta från Priems