Till toppen
Nybro VikingsNybro
Vikings IF

Supporterspelaren

81150 kr

200000 kr

Tre nerviga poäng tagna

Tre nerviga poäng tagna

Publicerat

Bortamatch mot seriejumbon, en ångestladdad måstematch. Det blev nervöst, men trots 2-1-ledning och avgörande i öppenkasse till 3-1 så var det trots allt relativt stabil seger.
– Det finns många sätt att vinna en hockeymatch på och detta var ett sätt, säger Andreas Holfelt.

Matchen började oviss men där Nybro ägde en hel del puck. Men det var lägefattigt och syndes direkt att det inte var årets match. Men efter fem minuter lyckades Martin Olsson få in 1-0 till Nybro.
– Det var krampaktigt spel, där vi börjar rätt bra i första med bra fart. Vi gör det vi ska och vi är där vi ska men vi gör det bara till 90. Men trots allt tycker jag det är en godkänd förstaperiod.

Inget skönspel
I andra perioden fick Nybro ett tidigt powerplay där Marcus Mellström kunde utöka Nybros leding. Men där efter tappade matchen tempo. Skönspelet var miltal ifrån Nittorp.
– Vidare i matchen sjunker vi spelmässigt. Mentalt tufft man måste vinna här och det sätter sig när det inte lossnar och man spelar svårt.

Avgjorde i öppen kasse
Efter fem minuters spel i andra perioden så får Nittorp in en reducering som väcker en nervositet i matchen. Holfelt tar timeout och försöker väcka laget. Men tempot är inte där. Men chanserna är trots det få, och i tredje perioden så kan man spela av innan Chris Nybeck lyckas bryta pucken i slutminterna och fastställa slutresultatet till 3-1 i öppen kasse.
– I tredje rider vi ut stormen. Vi släpper inte till så mycket och vi tar tre poäng.

Bra läge
I och med att Kristianstad vann sin match mot Pantern, innebar det att Nybro fortsatt är fyra poäng efter förstaplatsen, men samtidigt ökade avståndet till nedre strecket till 4 poäng. Och Nybro har gjort det bra så här långt i fortsättningsserien.
– Det ser bra ut och vi sitter i ett bra läge som vi skapat själva. Självförtroendet är stort i truppen och alla känner att de är med och bidrar.

Invigningsmatch på söndag
Närmast väntar nu match i Victoriahallen på söndag, då står Borås för motståndet. Samtidigt är det även den officiella invigningsmatchen av nya Victoriahallen.
– Vi ser fram emot mycket folk på söndag. Med bra hemmatryck från läktarhåll så ska vi förhoppningsvis kunna bjuda på en bättre hockeymatch än vi gjorde idag, avslutar Andreas Holfelt.

STEFAN FRANSSON

Nittorps IK – Nybro Vikings IF 1 – 3 (0-1, 1-1, 0-1)


Period 1: 0-1 (05:56) Martin Olsson (Chris Nybeck, Carl Ackered)
Skott: 11-13.

Period 2: 0-2 (01:54) Marcus Mellström (David Algulin, Carl Ackered) powerplay (5-4), 1-2 (05:25) Paulus Rundgren (Toni Kluuskeri, Björn Hjärpe) powerplay (5-4)
Skott: 14-9.

Period 3: 1-3 (19:52) Chris Nybeck
Skott: 13-8.

Totalt: 38-30.