Till toppen
Nybro VikingsNybro
Vikings IF

Supporterspelaren

95151 kr

200000 kr

Träningsmatch Nybro Vikings – Västervik 0-3

Träningsmatch Nybro Vikings – Västervik 0-3

Publicerat

Första matchen i dubbelmötet med Västervik blev en ganska trist tillställning.
Bortalaget var betydligt mer på hugget och vann också rättvist med 3-0.
– Vi var inte alls med idag, säger Andreas Holfelt efter matchen.

Nybro stod för en blek insats på torsdagskvällen och det stabila spelet som laget visade upp senast mot Fredrikshamn var som bortblåst. Gästande Västervik spelade sin första träningsmatch för säsongen och var betydligt piggare och mer konsekventa än hemmaspelarna. Efter första perioden var det också helt rättvist bortaledning med 2-0. Nybro spelade sedan upp sig något i den andra perioden men lyckades aldrig skapa några riktigt vassa målchanser. Bortalaget ökade på till 3-0 med endast fem sekunder kvar av perioden vilket även blev slutresultatet.
– Västervik var på tårna idag och fullföljde situationerna på ett bra sätt och gjorde det svårt för oss samtidigt som vi saknade engagemang och vilja. Vi får ta lärdom av detta och jobba vidare. Det finns mycket vi kan förbättra, säger Andreas Holfelt.

Robin Wengdahl fick utgå i slutet av matchen mot Fredrikshamn med en mildare hjärnskakning. Han är inte aktuell för spel på söndag i returmötet med Västervik men förhoppningen är att han ska kunna börja träna på is igen kommande vecka.

OSCAR PETTERSSON

MATCHFAKTA

Nybro Vikings – Västerviks IK 0-3 (0-2, 0-1, 0-0)

0-1 Richard Dahl (Jacob Tenemyr, Sebastian Bengtsson)
0-2 Viktor Romfors (Sebastian Bengtsson)
0-3 Filiph Engsund (Jens Andersson)

Skott: 32-30
Domare: Björn Erlén, Husqvarna
Publik: 267