Till toppen
Nybro VikingsNybro
Vikings IF

Supporterspelaren

64086 kr

200000 kr

Tingsryd – Nybro 1-0

Tingsryd – Nybro 1-0

Publicerat

Fjärde raka bortamatchen och säsongens första derby.
Det slutade med en bitter 1-0-förlust.
– Jag tycker att vi förtjänar att få med oss minst en poäng med tanke på det slitet vi lade ner idag, säger tränare Andreas Holfelt efter matchen.

Matchens inledning blev tung för Nybros del. Utvisningarna avlöste varandra och Nybro fick spela i princip hela perioden i numerärt underläge. Dock var Troy Davenport lysade och fredade målet gång på gång. Trots stor press från hemmalaget var det mållöst efter den första perioden.
– Jag anser att domaren förstör första perioden för oss. Jag har inte så mycket att säga om utvisningar han tar men han håller absolut inte samma nivå genom resterande delen av matchen.

I början av den andra perioden fick sedan Nybro chansen i powerplay. Men istället för ett bortamål kontrade Tingsryd in 1-0 i numerärt underläge genom Jacob Nilsson. Nybro pressade sedan Tingsryd i den tredje perioden och hade flertalet fina chanser utan att lyckas få in pucken.
– Jag tycker att vi förtjänade att få med oss minst en poäng från den här matchen men dessvärre fick vi inte in pucken när vi pressade på, avslutar Andreas Holfelt.

Trots förlusten så ligger Nybro på en femteplats i tabellen och är fortfarande i allra högsta grad med i kampen om topplaceringarna.
På onsdag den 15/10 är det äntligen dags för hemmamatch igen då Mörrum gästar Victoriahallen.

OSCAR PETTERSSON

MATCHFAKTA

Tingsryds AIF – Nybro Vikings 1-0 (0-0, 1-0, 0-0)

Andra perioden: 1-0 (05:06) Jacob Nilsson (Rasmus Johansson) boxplay (4-5)

Skott: 33-23 (12-6, 10-8, 11-9)
Utvisningar: Tingsryds AIF: 4×2 min, Nybro Vikings: 9×2 min.
Domare: Jim Bergqvist, Svängsta
Publik: 1711