Till toppen
Nybro VikingsNybro
Vikings IF

Supporterspelaren

64086 kr

200000 kr

Tappad förstaplats – men långt ifrån kört

Tappad förstaplats – men långt ifrån kört

Publicerat

Det blev en tung förlust med 4-1 för Nybro i den viktiga bortamatchen mot Pantern. Detta innebar att Nybro halkade ner till andraplatsen i tabellen. Dock finns det fortfarande goda möjligheter för Nybro att behålla sin plats i division ett.

För Nybro krävdes det poäng för att inte tappa förstaplatsen i kvalserien till motståndarna Pantern. Nybro gjorde en stabil kämpainsats, men räckte ändå inte till. Första perioden slutade 1-1, sedan Calle Ackered kvitterat hemmalagets ledningsmål. Det blev dock det enda mål som Nybro mäktade med under kvällen. Istället kunde Pantern ta ledningen med 2-1 i den andra perioden, och utöka till 3-1 i den tredje. Nybro chansade med att ta ut målvakten, men istället kunde Pantern fastställa slutresultatet till 4-1 i tom bur.
– Trist att vi förlorade, men jag tycker ändå att vi kom upp bättre än vad vi gjorde i de tidigare matcherna. Det är våra individuella misstag som blir väldigt kostsamma, förklarar Andreas Holfelt.

Inte kört än
Trots förlusten och den tappade förstaplatsen så är det långt ifrån kört för Nybros del. Man har fortfarande god chans att bibehålla sin division ett-status genom att hamna bland de bästa kvalserietvåorna (se separat artikel som kommer senare).
– Vi ska vinna våra återstående matcher i hopp om att Pantern tappar poäng så vi kan nå förstaplatsen. Om inte det sker så ska vi i alla fall ha gjort allt för att knipa en av de andra platserna, avslutar Holfelt.