Till toppen
Nybro VikingsNybro
Vikings IF

Senaste tweet

Suverän avslutning blev till tre poäng

Suverän avslutning blev till tre poäng

Publicerat

Nybro hade äntligen de flesta i truppen tillbaka till matchen mot Lindlövens IF i Liljas Arena på söndagseftermiddagen. Nybro låg länge under men en suverän avslutning på matchen gjorde att Nybro vinner med 4-3.

Nybro har de senaste matcherna fått slita hårt på få spelare och även vart tvungna att låna in spelare för att fylla ut femmorna. Till söndagens hemmamatch mot Lindlövens IF så var glädjande nog många spelare tillbaka igen. Den första perioden är spelmässigt ganska jämn men Nybro har större puckinnehav. Det är två fysiska lag på isen och tidigt i perioden så tar bortalaget ledningen efter en tilltrasslad situation framför Alexander Johansson i Nybromålet. Nybro reser sig snabbt och kvitteringen kommer bara minuter efter genom duktige Erik Näslund. Efter kvitteringen är det mycket Nybro och därför är det ganska ologiskt när Lindlöven får in 1-2 i mitten av perioden. Resultatet står sig sedan perioden ut. I den andra perioden fortsätter hemmalaget att äga puckinnehavet och styra matchen men man kommer inte till några riktigt heta lägen utan återigen är det istället bortalaget som får in en puck till 1-3 och Nybro har uppförsbacke inför den avslutande perioden. Nybro vaskar om i kedjorna i sista perioden och spelar med mycket fart vilket gör att Lindlöven drar på sig mycket utvisningar. I spel i numerärt överläge kommer reduceringen till 2-3 genom Viktor Bolin. Hemmalaget pressar hårt resten av perioden men det är inte förrän i den sista spelminuten som målen kommer. Först gör Erik Näslund 3-3 och ser ut att ta matchen till förlängning men Nybro hinner att avgöra matchen under ordinarie tid när Marcus Mellström gör 4-3 till en kokande Liljas Arena. Nybro håller emot sista sekunderna som är kvar och tar en mycket skön seger. Nästa match spelas på onsdag då Nybro reser till Vimmerby HC för bortamatch. Nästa hemmamatch är sedan på fredag kl. 19.00 då IF Troja/Ljungby gästar Liljas Arena.

Nybro Vikings IF – Lindlövens IF 4-3 (1-2, 0-1, 3-0)

Period 1: 0-1 (04:35) Anton Tano (Johan Persson), 1-1 (06:03) Erik Näslund (Kristian Frisk, Erik Lindström), 1-2 (09:46) Emil Ripstrand (Filip Bergmark, Patrik Näslund)
Period 2: 1-3 (11:36) Anton Tano (Johan Persson, Felix Lundqvist)
Period 3: 2-3 (04:26) Viktor Bolin (Rasmus Djerf, Jordan Mayer), 3-3 (19:22) Erik Näslund (Erik Lindström, Sebastian Borg), 4-3 (19:39) Marcus Mellström (Robin Wengdahl, Patrik Fransson)

Skott: 39-19
Utvisningar: Nybro Vikings IF 1×2 min. Lindlövens IF 6×2 min.
Domare: Jim Bergqvist
Publik: 987