Till toppen
Nybro VikingsNybro
Vikings IF

Senaste tweet

Summering Nybro Vikings D-pojkar 2016/17

Summering Nybro Vikings D-pojkar 2016/17

Publicerat

Målet med säsongen har varit att skapa gemenskap, kamratskap och positiv anda kring ishockeyn, Nybro Vikings och det egna laget. Vi har uppnått detta genom att låta verksamheten kretsa kring trivsel, ha roligt och framförallt att låta samtliga spelare få möjligheten att träna, spela och utvecklas utifrån spelarens egna individuella nivå.

Vår målsättning att utveckla varje spelare som individer men även som lagspelare och ishockeyspelare har uppnåtts genom att träningarna varit inriktade mot att förbättra skridskoåkning och balans med återkommande övningar. Här har Faez Kanji varit en oerhört stor hjälp genom hela säsongen.

Säsongen startade vecka 33 med en hockeycamp för alla Nybro Vikings ungdomsspelare och vecka 34 började laget den normala träningen med ett genomsnitt på två träningstillfällen per vecka. Denna träningsflit fortsatte i hela 30 veckor med det sista träningspasset den 16 mars 2017. Laget har under säsongen vid femtioåtta träningstillfällen haft ett snitt på 21,37 deltagare. Spelare och ledare har vid dessa träningstillfällen tillsammans deltagit vid smått otroliga 1568 gånger!

Under säsongen har vi deltagit i poolspel vid fyra tillfällen. Fem lag har medverkat och dem är Nybro Vikings, Kalmar HC, Tingsryd AIF, Lenhovda IF och Åseda IF. Vi har även spelat tio träningsmatcher där merparten spelats på hemmais i Liljas Arena. Laget har även vid sexton tillfällen varit ansvariga, med fyra spelare och en ledare vid varje tillfälle, för puckplock vid Nybro Vikings A-lags hemmamatcher i Liljas Arena.

Den 7:e januari deltog laget i Webtelmedia Cup i Kallinge och den 24:e februari stod laget som värd för den egna cupen Ica Kvantum Cup som blev en stor succé och var mycket omtyckt av spelare, ledare och publik.

/ Ansvariga ledare för Nybro Vikings D-pojkar under säsongen 2016/17 Magnus Tillback, Fredrik Olastuen, Jonny Ågren och Jens Wiberg.