Till toppen
Nybro VikingsNybro
Vikings IF

Supporterspelaren

23501 kr

200000 kr

Styrelsen önskar Gott Nytt år!

Styrelsen önskar Gott Nytt år!

Publicerat

Så är det dags att lägga ännu ett år till handlingarna. För Nybro Vikings del kan vi sammanfatta året med ordet ”omtumlande”. I våras lyckades vi med nöd och näppe klara oss kvar i Hockeyettan sedan vi slutade tvåa i den södra kvalserien. Under hösten har vi dock under Andreas Holfelts ledning lyckats att vända den sportsliga trenden och slutade till sist på en hedrande femteplats, vilket innebar en placering precis under allettan-strecket. Ett tydligt steg i rätt riktning jämfört med fjolårssäsongen med andra ord. Nu är det en jakt på playoff som gäller, men vi måste samtidigt vara väldigt ödmjuka inför uppgiften. Som vi redan märkt under de två inledande omgångarna är det en stenhård serie där alla kan slå alla, så vi hoppas att alla kan komma ner till Victoriahallen och ge laget den stöttning de behöver för att fullfölja säsongen på bästa möjliga sätt.

På den nivån som vi befinner oss blir man snabbt varse om sin plats i näringskedjan. Så var det förra säsongen när Johan Persson lämnade för Timrå, och så blev det även i år när Rickard Palmberg lämnade för Södertälje. Rickard har gjort stora avtryck under sin korta men intensiva tid i Nybrotröjan och är sannerligen värd chansen att få spela på en högre nivå för första gången i sin karriär. Som det sett ut under hans inledning i Södertälje så har han tagit den chansen ordentligt också. Styrelsen tog kort därefter beslutet om att Rickard inte skulle ersättas. Dels handlar det om ekonomiska grunder. Med den stora skuldbördan som vi har och med en elitlicens för Hockeyettan i antågande så kan vi inte blunda för verkligheten. Vårt långsiktiga mål med en ekonomi i balans är överordnat allt annat. Dels har vi också ett väldigt stort förtroende för vår nuvarande trupp som gått från klarhet till klarhet under hösten, och som vi hoppas kan fortsätta ta kliv framåt och överraska positivt även nu under vårsäsongen.

Under hösten har vår tidigare klubbchef och säljare – och lagkapten för representationslaget – Henric Gustavsson valt att lämna sin anställning i föreningen och återgå till läraryrket. Vi tackar Henric för många års engagemang och hälsar honom istället välkommen som en av många volontärer i föreningen. Det finns många volontärer som sliter hårt med arbetet kring vår förening varje dag, något som är helt ovärderligt för oss. Stort tack till alla ni! Känner du någon som skulle kunna bidra till att göra vår förening starkare? Kontakta kansliet och hjälp oss att bli fler!

För styrelsens del så handlar det närmaste arbetet främst om att vända våra vikande försäljningssiffror. Under flera års tid har vi minskat vår sponsorförsäljning, något som givetvis slår hårt mot verksamheten. För vår del handlar det om att rannsaka oss själva och att hitta nya sätt att göra oss till en attraktiv samarbetspartner. Vi kommer också att arbeta med att stärka vår försäljningsorganisation på ett eller annat sätt.

Redan på lördag väntar nästa match i serien då HC Dalen kommer på besök. Hoppas vi ses i den fantastiskt fina och nyrenoverade Victoriahallen då!

Vi önskar er alla ett Gott Nytt Hockeyår!

Styrelsen