Till toppen
Nybro VikingsNybro
Vikings IF

Supporterspelaren

79786 kr

200000 kr

Stark vändning gav tre nya poäng

Stark vändning gav tre nya poäng

Publicerat

Trots tre tvåmålsunderlägen i matchen så lyckades Nybro komma tillbaka och till slut besegra Pantern med 5-4, i en match som blev precis så jämn och oviss som det talats om på förhand.
– Riktigt nöjd med att vi lyckades vända och vinna idag, säger Nybrotränaren Andreas Holfelt.

Med 19.58 på klockan i den andra perioden stod det 2-4 på resultattavlan. Man kan säga att det såg lite mörkt ut för Nybro, minst sagt. Då klev Martin Olsson fram och bjöd tillbaka på den mycket sena kvitteringen som Pantern gjorde i fortsättningsseriens sista omgång. Snett bakom Pantern-målet fick Olsson tag i pucken, vände om och drog sedan upp den i krysset bakom en förvånad Mikael Broliden i Pantern-kassen. Det som blev slutet på den andra perioden blev också början på Nybros mäktigaste vändning den här säsongen. Fram till dess hade det varit idel motvind för hemmalaget, och till stor del självförvållad. Första fem minuterna var hemmalaget inte alls med i matchen, och Pantern kunde – efter synnerligen svagt försvarsspel – först göra 1-0 när Axel Dahlgren kryssade mellan två Nybrospelare och stänkte in 0-1 efter bara 1.16 på klockan. Ett par minuter senare gör samme Dahlgren sitt andra mål i matchen på ett distinkt straffslag.
– Det kändes som att vi trodde att det fortfarande stod 14-3 på resultattavlan, kommenterar Holfelt hemmalagets inledning.

Säsongens snyggaste mål
Jonny Ågren reducerar för Nybro halvvägs in i perioden, men i början av andra utökar Pantern till 1-3. Emanuel Åström reducerar igen för Nybro efter en tilltrasslad situation framför mål, men i ett numerärt överläge med mindre än två minuter kvar av perioden ser Pantern till att återigen sätta sig i tvåmålsöverläge. Ett mål som mycket väl kunde blivit avgörande, men Nybro och Martin Olsson ville som tidigare nämnt annorlunda.
Efter Olssons sena reducering började Nybro en intensiv jakt på kvitteringsmålet i den tredje perioden. Chanser fanns, men till slut kunde Åström, med sitt andra mål för kvällen, trycka dit pucken genom ett fint direktskott i powerplay. Det var också spelet i numerärt överläge som blev avgörande. Med fyra minuter kvar rullar Nybro upp Panternförsvaret fullständigt med kanske säsongens snyggaste mål, där Jesper Eriksen blir den som till slut kan lägga in pucken i öppen bur. Pantern tog därefter ut målvakten, men kom aldrig till något riktigt farligt läge trots att man fick chansen att spela sex mot fyra under slutminuten.
– Det kunde gått hur som helst det här, men riktigt skönt att vi lyckades vända och vinna matchen, säger Holfelt.

Domarinsatsen ifrågasatt
I övrigt kom det mesta av eftersnacket kring matchen att handla om domarinsatsen. Båda tränarna var eniga om att huvuddomare Jim Bergqvist med sina linjemän inte hade en bra dag på jobbet. Idag heller.
– Jag är grymt besviken på domaren, det är så jag kokar, dundrar Panterns tränare Joakim Tillgren, och fortsätter:
– Han dömde bort oss helt sist i Varberg (Pantern förlorade med 3-5), och ikväll så förstörde han igen. Det handlar om mycket pengar och vi spelar för vår överlevnad och så ska han in och avgöra. Vi vill inte ha med honom att göra igen.
Tillgren får också medhåll från Holfelt.
– Det är parodi idag, lika för båda, men det skapar onödig frustration.

I de övriga matcherna idag så vann Varberg mot Nittorp på straffar, medan Borås vann mot Tyringe med 4-1. Det innebär att det blir en ny seriefinal på söndag när Nybro åker upp till just Borås.

OSKAR FRANSSON

Halva Potten
Nr 37370: 3225 kr
Nr 37968: Tårta från Priems