Till toppen
Nybro VikingsNybro
Vikings IF

Supporterspelaren

116159 kr

150000 kr

Stabil seger mot danskt motstånd

Stabil seger mot danskt motstånd

Publicerat

Nybro stod för en stabil insats när det danska laget Fredrikshamn gästade Victoriahallen.
Säsongens andra träningsmatch slutade med en 3-0-seger.
– Skönt att ta vår första seger, säger tränare Andreas Holfelt.

Nybro kontrollerade matchen från början till slut men lyckades ej få hål på Fredrikshamn förrens i början av den andra perioden då Pelle Karlsson från backposition distinkt satte 1-0 i numerärt överläge. Nybro tvingades sedan till ett målvaktsbyte då Troy Davenport tvingades kliva av med höftsmärtor och Sebastian Andersson fick ställa sig mellan stolparna. Det ska dock inte vara någon större fara med Troy. Sebastian gav ett stabilt intryck i målet och fick därmed lite revansch efter 3-7-förlusten senast.

Matchen innehöll flertalet utvisningar och det var stundtals ganska ojämnt spel från båda lagen. Nybro var dock lite starkare och ökade på ledningen till först 2-0 genom Jack Berger och sedan även 3-0 av Patrik Fransson i den tredje perioden. Därmed gjorde Jack Berger sitt andra mål på försäsongen.
– Det var skönt att vi tog vår första seger och därmed får upp vårt självförtroende efter förlusten senast. Jag tycker att vi gör en helt okej match. Vi kom in mycket bättre i positioneringen idag och gör ett bra jobb sett över hela matchen. Självklart vill vi upp några snäpp till men det var ett klart fall framåt, säger Andreas Holfelt om matchen.

Nästa match är på torsdag den 28/8 då Västervik gästar Victoriahallen. Matchstart 19.00.

MATCHFAKTA

Nybro Vikings IF – Fredrikshamn Hawks (0-0, 1-0, 2-0)

Målskyttar Nybro: Pelle Karlsson, Jack Berger, Patrik Fransson.
Skott: 29-28
Domare: Robin Karlsson, Alvesta
Publik: 250