Till toppen
Nybro VikingsNybro
Vikings IF

Supporterspelaren

17851 kr

200000 kr

Sommarintervju med Anton Schagerberg

Sommarintervju med Anton Schagerberg

Publicerat

Det är dags för en ny intervju i Nybro Vikings intervjuserie med alla nyförvärv inför säsongen 2020/2021. Varför valde de Nybro? Hur beskriver de sig själva som spelare? Vad händer i sommar? Frågorna är blandade och vi hoppas att ni ska tycka det blir intressant att veta mer om killarna både på och utanför isen. Vi fortsätter med nyförvärvet och backen Anton Schagerberg som senast kommer från en säsong i Hockeyallsvenskan med Mora IK och har tidigare även testat på spel i SHL!

Hej Anton och välkommen till Nybro Vikings!
– Tack så mycket!

Vad hittar du på i sommar?
– Jag har precis tagit grönt kort (i golf), så det blir en hel del golf i sommar. Sedan spelar jag paddel också, det tycker jag är kul. Jag lägger mycket tid på de två grejerna.

Berätta lite om din hockeybakgrund?
– Jag började spela i Färjestads BK och spelade där tills jag skulle börja gymnasiet, då gick jag till Grums IK och spelade båda J18 åren där. Sedan blev det två år i Moras J20 och där spelade jag även mitt första år som senior. Det har varit en nyttig erfarenhet att få känna på spel i både Hockeyallsvenskan och i SHL.

Beskriv dig själv som spelare?
– Jag ser mig själv som en tvåvägsback med en bra förstapass, jag är lugn med pucken och sätter defensiven först. Men jag tvekar inte på att hänga med i anfallen om det finns utrymme för det. Finns det luckor så sticker jag! Men jag vill vara en back först och främst som tränaren kan lita på. Men finns det möjlighet att göra mer så gör jag det.

Vad kan fansen förvänta sig av dig på isen?
– Jag jobbar hårt och älskar att vinna. Jag kommer gör allt ute på isen för att hjälpa laget.

Vad känner du till om Vikings fans?
– Nybros fans har jag bara hört bra om så det ska bli kul att få uppleva det i verkligheten.

Känner du någon utav spelarna i Nybro Vikings?
– Jag känner Fredrik Strömgren, vi har spelat tillsammans i Mora. Han känner jag bra och vi har även hållit kontakten efteråt. Matej känner jag också, vi har också spelat tillsammans i Mora. Sedan var jag nere i Nybro några dagar och fick ett bra intryck av resten utav laget, så det känns riktigt bra!

Vad är dina tankar om kommande säsong?
– Jag vill ta nästa steg i Nybro tillsammans med laget, det är inget snack om den saken. Allt handlar om att spela de viktiga matcherna i slutet av säsongen och det tror och hoppas jag på att vi har möjlighet att göra. Det är den resan som jag vill vara med på.

Vi tackar för intervjun och önskar dig en trevlig sommar!
– Tack så mycket!

Fakta om Anton Schagerberg

Position Back
Tröjnummer 11
Född 5 juni 1999
Bor Just nu i Karlstad, flyttade från Mora i slutet av maj
Familj Mamma, pappa, lillebror och storasyster
Utbildning Ekonomi
Gör Kommer att jobba med något under säsongen
Läser Aftonbladet på mobilen och sociala medier
Tittar på Trav, tennis och fotbollsallsvenskan där jag följer Blåvitt
Äter helst En riktigt bra hamburgare
Dricker helst Pepsi Max
Tre ord om mig Lugn, driven, omtänksam
Så kopplar jag av Ligger i sängen och kollar på Youtube eller spelar golf. Fast jag kan bli rätt så arg ute på golfbanan, så jag vet inte om det räknas som avkoppling, haha!
Mitt måtto i livet Inte stressa upp sig över saker och ting utan ta det som det kommer så brukar allt lösa sig

Har du missat någon tidigare sommarintervju?
Läs intervjun med Adam Persson här!
Läs intervjun med Filip Bergman här!
Läs intervjun med Mathias Kemppi här!
Läs intervjun med Melker Bergman här!
Läs intervjun med Matej Galbavy här!