Till toppen
Nybro VikingsNybro
Vikings IF

Supporterspelaren

17851 kr

200000 kr

Sommarintervju med Albin Andersson

Sommarintervju med Albin Andersson

Publicerat

Det är dags för en ny intervju i Nybro Vikings intervjuserie med alla nyförvärv inför säsongen 2020/2021. Varför valde de Nybro? Hur beskriver de sig själva som spelare? Vad händer i sommar? Frågorna är blandade och vi hoppas att ni ska tycka det blir intressant att veta mer om killarna både på och utanför isen. Vi fortsätter med målvakten Albin Andersson som senast kommer från Karlskrona HKs J20-lag.

Hej Albin och välkommen till Nybro Vikings!
– Tack så jättemycket!

Hur har din sommar varit?
– Det har varit en jättebra sommar, jag har varit hemma hos familjen i Järna, utanför Södertälje. Jag har träffat mycket kompisar och spelat golf.

Berätta lite om din hockeybakgrund!
– Jag började spela hockey i Järna, men var sedan ett år i Södertälje i deras U16-lag. Efter det gick jag på hockeygymnasium i Karlskoga. Mitt sista juniorår gjorde jag i Karlskrona. Det blev ett roligt och lärorikt år för mig. Det var kul att spela Superelit och vi var en bra grupp. Jag fick göra ett inhopp i Hockeyallsvenskan och det gick bra och var roligt.

Berätta om ditt målvaktsspel?
– Jag är en stor målvakt som är rörlig och flexibel. Jag försöker ha mina baser att jobba utifrån. Jag litar på mitt spel och känner mig trygg i det jag gör.

Vad är dina tankar om att ta plats bredvid Robin Johansson?
– Jag har hört mycket gott om Robin så det ska bli jätteroligt att vara målvaktskollega med honom. Jag ser det som ett sätt för mig att tävla om en plats och lära mig mycket.

Vad känner du till om Nybro som stad?
– Jag känner inte till så mycket om Nybro ännu. Jag har varit här i några dagar och tycker att det är en liten mysig och fin stad.

Vad känner du till om Vikings fans?
– Jag har hört att det är bra fans och mycket folk på matcherna. Det gillar jag, då har man lite press från läktaren också, det blir roligt. Det ska bli jättekul att få uppleva det.

Känner du någon utav spelarna i Nybro Vikings sedan tidigare?
– Faktiskt inte, jag känner ingen utav spelarna i laget sedan tidigare, men har lite koll på vilka vissa är. Det ska bli roligt att lära känna alla.

Vad är dina tankar om kommande säsong?
– För min egen del ska jag vara med på träningen och kriga varje dag och får jag chansen att spela match så kommer jag att ta den chansen. Det ska bli kul och se hur långt vi kan ta oss. Vi har ju ett bra lag och höga förväntningar på oss utifrån. Jag tror att det kommer att bli en rolig säsong!

Vi tackar för intervjun och önskar dig en trevlig sommar!
– Tack så mycket!

Fakta om Albin Andersson

Position Målvakt
Tröjnummer 01
Född 2000-06-18
Bor Nybro
Familj Mamma, pappa och lillasyster
Utbildning El- och energiprogrammet
Lyssnar på House
Läser Sociala medier
Tittar på Filmer, gärna komedi eller action. Solsidan är en favoritserie
Äter helst En bra och vällagad köttbit med potatis och en sallad
Dricker helst Cola
Gör Tanken är att ha ett jobb utanför hockeyn
Tre ord om mig Tävlingsinriktad, omtänksam och snäll
Så kopplar jag av Lägger mig i soffan eller i sängen och sover lite
Mitt motto i livet Alltid ge 100% i det jag gör

Har du missat någon tidigare sommarintervju?
Läs intervjun med Adam Persson här!
Läs intervjun med Filip Bergman här!
Läs intervjun med Mathias Kemppi här!
Läs intervjun med Melker Bergman här!
Läs intervjun med Matej Galbavy här!
Läs intervjun med Anton Schagerberg här!
Läs intervjun med Eric Gustafsson här!