Till toppen
Nybro VikingsNybro
Vikings IF

Supporterspelaren

68500 kr

200000 kr

Snöplig förlust när sviten sprack

Snöplig förlust när sviten sprack

Publicerat

Segersviten stannade på åtta raka. Men det var otroligt nära tre nya poäng hemma mot HC Dalen. Med endast två sekunder kvar av ordinarie tid kunde Norrahammarlaget kvittera och kunde sedan ta extrapoängen efter straffar.

 

Söker du målsnåla hockeylag så dyker förmodligen Nybro Vikings namn upp. Efter 1–0-seger mot Halmstad i onsdags var Vikings på väg mot ännu en 1–0-seger. Men med endast två (!) ynka sekunder kvar av den tredje perioden kunde gästerna kvittera.

– Det var en kantboll vid vår blålinje och det var en misstänkt offside. Sedan fick de in pucken längs vår förlängda mållinje och lyckades få in pucken framför vårt mål. Sedan tryckte deras spelare in den vid ena stolpen i den allmänna kalabaliken. Det var surt, säger Nybro Vikings tränare Mikael Tisell.

Efter straffar kunde sedan HC Dalen få med sig två poäng från den spelmässigt jämna matchen.

– Det var två hårt jobbande lag i kväll. Inget av lagen hade förmågan att få in den där ledningspucken. Vi hade behövt ha någon kedja till som hjälper till med produktionen. Vi har haft det svårt de senaste matcherna. Det finns inget som ger en sådan energi som mål, säger Tisell.

Det blev i alla fall ett Vikingsmål den här kvällen. Skyttekungen Fredrik Strömgren (åttonde målet) tog hand om en retur efter Rasmus Johanssons skott.

Nybro är fortsatt serieledare i Hockeyettan södra, men Troja/Ljungby kan ta över ledningen då man möter Vimmerby på måndagskvällen.

För Vikings del väntar bortamöte med Mörrum på onsdag innan ett längre uppehåll väntar.

 

Matchfakta

Nybro Vikings–HC Dalen 1–2 eft. straffar (0–0, 0–0, 1–1, 0–0, 0–1)

Målen: 1–0 (49.54) Fredrik Strömgren (Rasmus Johansson, Sebastian Borg), 1–1 (59.58) Karl Smedberg (Emil Larsson, Emil Eriksson).

Skott: 29–35 (7–10, 8–13, 10–11, 4–0, 0–1)

Domare: Andreas Hagman.

Publik: 1 561.

Halva potten: Vinstsumma: 5 950. Lottnummer: 2 885.