Till toppen
Nybro VikingsNybro
Vikings IF

Supporterspelaren

79786 kr

200000 kr

Snart transferdeadline – så vill Vikings agera

Snart transferdeadline – så vill Vikings agera

Publicerat

Nybro Vikings genomförde segermatchen hemma mot Kallinge/Ronneby IF med endast 16 spelare på isen. Skador och sjukdomar har stört laget en tid och så väl Jesper Mångs som Jonathan Augustin väntar på svar från röntgen för deras respektive skador. Under tisdagsförmiddagen kom också beskedet att Daniel Håkansson valt att bryta sitt kontrakt i förtid. Trots detta har man fyra raka segrar i ryggen när två bortamatcher mot Grums och Skövde väntar denna vecka.

Men hur är läget i laget? Och hur tänker man kring spelartruppen nu när fönstret stänger på lördag den 15 februari?

Rasmus Aro, klubbchef, berättar.

– Vi är på jakt efter en center och en back. Men vi är väldigt noggranna i rekryteringsarbetet för att få in rätt spelare i laget. Vi i sportgruppen arbetar mer eller mindre dag och natt för att lösa detta, säger Rasmus Aro.

– Vi har siktet inställt på ett par spelare. Samtidigt måste vi respektera klubbar som är indragna i toppen eller botten, att de inte vill släppa sina spelare förrän de vet mer om framtiden. Men efter onsdag tror vi att det kommer öppna upp sig.

Pratar sportgruppen med flera klubbar och/eller spelare?
– Ja, vi för en dialog med flera olika parter för att försöka hitta lösningar. Det är många klubbar från Allsvenskan och ATG Hockeyettan som vill stärka truppen inför fortsättningen så det gäller att vara på tårna.

Hur är egentligen statusen på backsidan?
– Jesper Mångs ska magnetröntgas i nästa vecka och Jonathan Augustin vet vi inget mer om ännu. Vi har goda förhoppningar om att Elias Gunnarsson är med och spelar imorgon. Men det är givetvis utifrån detta som vi ser att vi behöver förstärka med en back till och det har vi som målsättning att göra innan fönstret stänger.

Hur är känslan kring truppen och fortsättningen?
– Vi ska veta att det är dagens trupp som tagit oss till toppen av Allettan och som har sett till att vi vann grundserien. Det är de här grabbarna som ska göra jobbet även fortsättningsvis. Men sedan hade det naturligtvis känts väldigt bra att få krydda truppen med ett par nyförvärv.

– Det krävs en bred trupp för att ta sig långt och skador kommer alltid. Det vet vi om. Nu ska vi fortsätta det här hårda arbetet med att sätta truppen som ska spela resten av den här säsongen.

Magkänslan för avslutningen av Allettan?
– Vi har en bra organisation, bra ledare och bra spelare. Vi tror på det vi gör och sedan får vi se hur långt det räcker. Men det känns skönt att titta uppåt istället för nedåt.