Till toppen
Nybro VikingsNybro
Vikings IF

Supporterspelaren

88259 kr

150000 kr

Skön Nybrovändning i seriefinalen: ”En kul kväll i Ljungby”

Skön Nybrovändning i seriefinalen: ”En kul kväll i Ljungby”

Publicerat

Nybro Vikings är nya serieledare i Hockeyettan södra. Detta efter att ha vunnit efter förlängning mot att starkt Troja/Ljungby i just Ljungby.

Det blev till slut en härlig kväll för Nybro Vikings i Ljungby. Detta efter en 32-seger efter förlängning där Fabian Ilestedt skickade in pucken som betydde att Vikings är nya serieledare i Hockeyettan södra.

Men ser man till första perioden så var det inte många som hade trott på Nybro Vikings-seger över 60 minuter.
– De var bättre än vad vi var i första perioden och det hade inte varit orättvist om de hade fått in någon puck till, säger Nybro Vikings huvudtränare Mikael Tisell.

Trojas ledning stannade vid 10, mycket tack vare en storspelande Robin Johansson i Nybromålet. Matchen var extra speciell för Johansson efter som det var ett möte mot moderklubben.

Efter den första perioden vaknade även utespelarna till liv och Markus Palmberg kunde tidigt in i andra akten kvittera till 11 i powerplay.

– Då fick vi in en skön energi i laget. Men bytet efter blev långt och de kunde daska in 21, vilket var olyckligt för vår del, säger Tisell.

Men Nybro hade fortsatt tro på det man gjorde och blev bättre och bättre i matchen. Man fick chansen att spela i fem mot fyra i fem minuter då Kevin Karlsson (matchstraff) gav Viktor Lennartsson en tuff tackling. Lennartsson blev liggande på isen.  Nybroforwarden testade att spela i några byten till, men kunde inte köra vidare.

– Från min synvinkel var det mer en olycklig tackling än något fult. Vi får hoppas att det inte är någon större fara med Lennartsson, säger Tisell och fortsätter:

– Lika olycklig var Jesper Mångs tackling då han höll ihop kroppen och Trojaspelaren slog sitt knä i Mångs.

Vikings bästa period i matchen var den tredje där man bland annat dödade fyra minuters boxplay.

– Vi bjöd inte på något, då ska man komma ihåg att de är riktigt bra i powerplay, säger Tisell.

Framåt lyckades Kalle Hult, halvvägs in i perioden, åka till sig ett friläge, där han blev upphakad av en Trojaback. Domaren gjorde korstecknet över huvudet och Vikings fick ett ypperligt tillfälle att kvittera. Trollgubben Fabian Ilestedt gled fram och kunde hitta luckan mellan benen på Trojamålvakten Anton Svensson. Och sedan kunde Ilestedt alltså avgöra matchen i förlängningen.

Givetvis skönt att vinna i sudden. Skitkul att kunna slå Troja, för de är riktigt bra. Inget snack om saken. Det här blev en kul kväll i Ljungby. Nu ska vi landa i det här och komma tillbaka på måndag och ladda inför nästan match (Halmstad borta på onsdag).

Vad är du mest nöjd med i kväll?

– Att vi lyckades stegra kurvan under hela matchen. Det är riktigt bra gjort.

Vad säger du om stödet från supportrarna ni hade under matchen?

– Helt underbart. Vilka lirare, de är grymma, hälsar Mikael Tisell till de som tog sig till Ljungby under lördagen.

I och med segern är Nybro Vikings alltså i tabelltopp, en poäng före just Troja/Ljungby.

 

Matchfakta

Troja/Ljungby–Nybro Vikings 2–3 efter förlängning (1–0, 1–1, 0–1, 0-1)

Målen: 10 (17.08) Sebastian Hansson (Jonatan Nielsen, Alexander Edström), spel fem mot fyra, 11 (23.27) Markus Palmberg (Daniel Håkansson), spel fem mot fyra, 21 (24.46) Martin Fransson (Karl Olofsson, Sebastian Hansson), 22 (48.44) Fabian Ilestedt (straff), 32 (62.23) Fabian Ilestedt (Markus Palmberg, Erik Lindström).

Skott: 36–23 (17–6, 11–8, 77, 12)

Domare: Robin Karlsson.

Publik: 1 730.