Till toppen
Nybro VikingsNybro
Vikings IF

Senaste tweet

Sent baklängesmål avgjorde

Sent baklängesmål avgjorde

Publicerat

Nybro som stod för en imponerande vändning i senaste matchen åkte under onsdagen till Vimmerby för länsderby. Onsdagskvällens match bjuder på två jämna lag och mycket kamp men ett sent baklängesmål gör att hemmalaget vinner med 2-1.

Nybro vände 2-3 till 4-3 i matchens sista spelminut i senaste omgången på hemmaplan mot Lindlövens IF. På onsdagen var det dags för ny match och denna gång var det Vimmerby, som så sent som i söndags gjorde förändringar i tränarstaben, som stod för motståndet i en välfylld Vimmerby Ishall. Den första perioden är spelmässigt jämn där Nybro börjar bäst men Vimmerby jobbar sig in i matchen och skapar periodens bästa möjlighet efter drygt halva perioden men Viktor Östlund i Nybromålet gör en mycket fin räddning. I övrigt skapas det inga större målchanser från något av lagen och den första perioden slutar mållös. Den andra perioden fortsätter i samma anda som den första perioden slutade och det är hemmalaget som för matchen. Nybro håller dock Vimmerby utanför och är inte på något sätt ofarliga framåt. Även mellanakten ser ut att sluta mållös men när drygt två minuter återstår så får hemmalaget in ledningspucken till 1-0 som också är resultatet inför den tredje perioden. I den tredje perioden önskade de tillresta Nybrosupportrarna att få se fler målchanser för Nybro och det syns tidigt att bortalaget har mer fart än tidigare i matchen. Nybro har dock svårt att få till något bättre spel i anfallszon men efter drygt 13 minuters spel så kommer ändå kvitteringen genom Martin Olsson som krigar in pucken i mål efter kamp vid målburen. Nybro spelar bra efter kvitteringen men Vimmerby kämpar också på bra och matchen ser ut att gå till förlängning men då får Nybro en utvisning och i det numerära överläget så gör Vimmerby 2-1 vilket också står sig matchen ut. En sur förlust för Nybro som får se sig besegrade i en ganska händelselös match. Det är bara att knyta näven och ladda om batterierna tills på fredag då det är ny match. Det är IF Troja/Ljungby som gästar Liljas Arena med matchstart kl. 19.00. Vi hälsar er alla Varmt Välkomna då!

Vimmerby HC – Nybro Vikings IF 2-1 (0-0, 1-0, 1-1)

Period 1:
Period 2: 1-0 (18:09) Jens Andersson (Oscar Josefsson, David Stenbacka)
Period 3: 1-1 (13:21) Martin Olsson (Kim Tallberg, Erik Lindström), 2-1 (18:32) Hampus Harlestam (David Stenbacka, Jesper Kokkonen)

Skott: 32-34
Utvisningar: Vimmerby HC 2×2 min. Nybro Vikings IF 2×2 min.
Domare: Sebastian Virta
Publik: 1729