Till toppen
Nybro VikingsNybro
Vikings IF

Senaste tweet

Seger i Ljungby Arena!

Seger i Ljungby Arena!

Publicerat

Nybro reste under lördagen till Ljungby Arena för att möjligtvis kunna klättra någon placering men också för att försvara sin sjätteplats vid seger. Det är inte många lag som har eller kommer att ta tre poäng på bortaplan mot IF Troja/Ljungby denna säsongen men Nybro gör det i en match som slutar 2-3.

Nybro spelade under lördagen den sista omgången av Allettan Södra på bortaplan mot IF Troja/Ljungby. Troja/Ljungby, som redan innan matchen var klara seriesegrare, tar ledningen med 1-0 i den första perioden efter en mycket fin genomåkning av Stefan Söder som gör ett klassmål. Det var en period som hemmalaget är lite hetare och för spelet men i slutet av perioden så får Nybro in kvitteringspucken via en styrning av Kim Runermark som gör sitt första mål i Nybrotröjan. I den andra perioden tar Nybro över mer och mer. Det är bortalaget som spelar bättre och skapar flest chanser och Fabian Ilestedt gör också 1-2 i mitten av perioden, välförtjänt för bortalaget. I den tredje perioden blir Nybro tillbakatryckta större delen av perioden men försvarar sig ändå på ett bra sätt. Hemmalaget får in kvitteringen till 2-2 sent i perioden och matchen ser ut att gå till förlängning men Nybro vill annat och kan göra 2-3 genom Magnus Nilsen med mindre än minuten kvar att spela. Nybro klarar att hålla emot och vinner med 2-3 och avslutar Allettan med två segrar. Nästa match spelas på torsdag 2 mars då Playoff 1 drar igång på bortaplan, motståndet blir klart under måndagen den 27/2. Sedan är det hemmamatch på lördag den 4 mars och eventuellt söndag den 5 mars.

IF Troja/Ljungby – Nybro Vikings IF 2-3 (1-1, 0-1, 1-1)

Period 1: 1-0 (10:32) Stefan Söder (Rasmus Johansson, Jesper Eriksen), 1-1 (18:01) Kim Runermark (Erik Näslund, Andreas Anarp)
Period 2: 1-2 (11:49) Fabian Ilestedt (Kim Runermark)
Period 3: 2-2 (16:19) Tobias Törnkvist (Johan Andersson, Alexander Edström), 2-3 (19:03) Magnus Nilsen (Erik Lindström, Rasmus Djerf)

Skott: 35-26
Utvisningar: IF Troja/Ljungby 2×2 min. Nybro Vikings IF 1×2 min.
Domare: Jim Bergqvist
Publik: 1588