Till toppen
Nybro VikingsNybro
Vikings IF

Supporterspelaren

79786 kr

200000 kr

Seger i kvalpremiären

Seger i kvalpremiären

Publicerat

Nybro har fått en bra start på kvalserien när man bortabesegrade Varberg med 4-1. Målen gjordes av Rickard Palmberg, Johan Torudd och David Algulin.
– Vi är nöjda med att få med oss tre poäng, säger Andreas Holfelt efter segern.

Rickard Palmberg gav Nybro en smakstart på matchen genom att sätta in pucken i bortre krysset bakom Nybrobekantingen Marcus Lundell i Varbergsmålet redan efter en och en halv minut. Men Nybro tappade mycket av spelet och slarvade i slutskedet av första perioden, något som Varberg utnyttjade och kvitterade till 1-1.

– Vi kommer ut och gör det bra i första perioden, men sedan blir vi lite nonchalanta och bjuder in dem i matchen. Det är snarare vi som bjuder dem på lägen än att de skapar dem på egen hand. Men med tanke på att det var två veckor sedan vi spelade match sist, så var vi ändå nöjda med att ha med oss 1-1 på resultattavlan.

I andra perioden la Nybro i en växel till. Och Palmberg gjorde 2-1 efter en snygg soloraid. Efter det skapade Nybro läge på läge men utan att få in pucken.
– I andra börjar vi bra igen och tar över matchen allt mer. Vi kunde haft en större ledning med oss inför sista perioden. Men vi har en lite osäker 2-1-ledning i alla fall.

Nybro fortsatte dock att spela sitt spel i tredje perioden och spelade stabilt hem tre viktiga poäng efter att Torudd i snyggt samspel med
Robin Larsson satt dit 3-1 och David Algulin fastställt slutresultatet till 4-1 i öppen kasse.
– I tredje perioden tycker jag att vi kontrollerar matchen bra och hanterar uppgiften på ett bra sätt.

Vad tycker du om motståndet, var det som du hade väntat dig?
– De kan säkert ta några poäng här från de andra lagen, avslutar Andreas Holfelt och ser fram emot ny match på onsdag. Då gästar nästa division 2-utmanare, Tyringe, Victoriahallen.