Till toppen
Nybro VikingsNybro
Vikings IF

Supporterspelaren

48546 kr

200000 kr

Seger i genrepet!

Seger i genrepet!

Publicerat

Nybro Vikings vinner genrepet mot Halmstad Hammers med 2-4 i lördagens träningsmatch på bortais. Nybros mål gjordes av Robin Wengdahl x2, Kalle Hult och Jesper Mångs.

På lördagseftermiddagen var det dags för den sista träningsmatchen inför seriepremiären när Nybro Vikings ställdes mot seriekollegan Halmstad Hammers i Halmstad Arena. Vi får se en fartfylld och lite hafsig förstaperiod som innehåller hela fyra mål. Det är bortalaget som gör det första målet genom Robin Wengdahl som står framför kassen och styr in 0-1. Ganska snabbt efteråt i spel 4 mot 4 så kommer kvitteringen till 1-1 från Halmstad. I samma 4 mot 4 spel återtar dock Nybro ledningen genom Kalle Hult, även han styr in pucken till 1-2. Hemmalaget kommer dock tillbaka ytterligare en gång innan periodens slut till 2-2.

I mellanakten är Nybro det bättre laget genom hela perioden. Det visar sig också på resultattavlan, först gör Jesper Mångs 2-3 och Robin Wengdahl trycker in sitt andra för dagen när han lassar iväg ett slagskott till 2-4 som är ställningen efter två spelade perioder.

I den tredje perioden är spelet jämnt men några större chanser skapas egentligen inte. Nybro kan spela av matchen på ett stabilt sätt och åker hem till Nybro med en seger i genrepet inför seriepremiären.

I och med dagens match har Nybro Vikings spelat åtta träningsmatcher och det som nu väntar är seriepremiär nästa helg. På söndag den 4 oktober står Karlskrona HK för motståndet i Liljas Arena, vi återkommer med information kring de 50 st biljetter som är tillåtet på grund av Covid-19.

Halmstad Hammers – Nybro Vikings 2-4 (2–2, 0–2, 0-0)
Mål Nybro: Robin Wengdahl x2, Kalle Hult, Jesper Mångs
Skott: x-x (x-x, x-x, x-x)
Domare: Morgan Claesson