Till toppen
Nybro VikingsNybro
Vikings IF

Supporterspelaren

79786 kr

200000 kr

Seger för Jonny i sista hemmamatchen

Seger för Jonny i sista hemmamatchen

Publicerat

Det blev seger för Nybro i den sista hemmamatchen för säsongen. Dessutom fick Jonny Ågren kröna sin sista hemmamatch med ett mål.
– Det var väldigt känslosamt, men samtidigt fantastiskt roligt att få avsluta med en seger här och dessutom få göra mål, säger Jonny Ågren efter matchen.

Nybro var piskade till att ta tre poäng mot Borås ikväll, både för att kunna skugga Pantern i serietoppen – men också för att skaffa sig ett så bra poängsnitt som möjligt inför avslutningen. Och tre poäng tog man, utan större problem dessutom. Efter en mållös första period så tog det mindre än tre minuter i upptakten av den andra perioden för Nybro att gå upp till 3-0 – och i praktiken avgöra matchen.
– Vi spelade kanske vår bästa match över tre perioder under hela kvalserien idag, säger Nybrotränaren Andreas Holfelt.

Stående ovationer för Jonny
Borås var aldrig nära att skapa någon nerv i matchen, och när Nybro fick spela i fem mot tre i början av den tredje perioden fick också dagens stora huvudperson kröna sin avskedsföreställning med ett mål. Jonny Ågren, som med nummer 36 på ryggen, har spenderat 17 säsonger i Nybrotröjan, spelat över 500 matcher och gjort en bit över 200 mål. Nu har han spelat sin sista match i Victoriahallen, och fick ta emot publiken hyllningar under flera tillfällen under matchen. Efter slutsignalen åkte Jonny själv runt i hallen under flera minuter under stående ovationer från Nybrosupportrarna.
– Man har så otroligt mycket minnen härifrån; derbyna mot Kalmar på 90-talet, alla fighterna mot Växjö, alla man spelat med genom åren. Det kommer kännas konstigt att inte ha det i framtiden, men det känns ändå som rätt beslut, säger Jonny Ågren själv om avslutet.

Wengdahls första
Efter Jonny Ågrens 4-0-mål, kunde Robin Wengdahl med sitt första mål för säsongen göra 5-0, innan Borås fick reducera i numerärt överläge. Faktiskt Borås första mål i Victoriahallen på hela säsongen. I det stora hela var det dock inget snack om saken idag.
– Det var skönt att vinna, även om det kändes lite avslaget emellanåt. Men vi spelade som vi vill göra idag, och var noggranna med våra detaljer. Väldigt få misstag, och vi la ut pucken när vi behövde, säger Holfelt.

Sista mot Nittorp
För Nybros del innebär detta att man behåller andraplatsen i gruppen, en poäng bakom Pantern som besegrade Nittorp idag med 6-0. I den sista omgången åker Nybro till just Nittorp, medan Pantern spelar borta mot Tyringe.
– Jag ser fram emot onsdag nu. Vi ska försöka spela likadant där och förhoppningsvis kan vi ta tre poäng, och så får vi se hur långt det räcker. Vi hoppas att Tyringe kan plocka någon poäng mot Pantern, men annars får vi hoppas att vi förstått det rätt och att även en andraplats kan räcka, avslutar Holfelt.

OSKAR FRANSSON

Halva potten:
Nr. 42747: 3480 kr