Till toppen
Nybro VikingsNybro
Vikings IF

Supporterspelaren

23501 kr

200000 kr

Säsongssummering med Kapten Lindström

Säsongssummering med Kapten Lindström

Publicerat

Nybro Vikings representationslag har genomfört en fullt godkänd säsong, låt oss redan nu titta tillbaka på säsongen 2019/20 tillsammans med vår lagkapten Erik Lindström.

Hej Erik! Hur är läget såhär efter att säsongen är slut?

– Det är bra med mig, men visst känns det lite tomt nu när säsongen är över.

En fullt godkänd säsong, men hur skulle du sammanfatta säsongen?

– Jag tycker att vi har tagit ett steg framåt som lag och som förening och därmed etablerat oss som ett topplag i hockeyettan och det har ju varit målsättningen rent sportsligt. Jag tycker också att föreningen har vuxit utanför isen de senaste åren och har blivit bättre, och då är det viktigt att det sportsliga hänger med. Sedan är det tråkigt att det blev ett sådant avslut, att vi inte riktigt kom upp i vår högsta nivå. Men det är så lite som skiljer för att det ska bli framgång eller inte. Helheten får vi vara nöjda med.

Vad tänker du har varit bra och vad behöver förbättras till nästa säsong?

– Det känns som att föreningen har gjort ett bra jobb med att hitta rätt typer av både spelare och ledare och alla runt omkring föreningen. Det är så viktigt att varje position i föreningen fungerar bra. Sedan tycker jag att vi denna säsongen har fått ihop gruppen bättre. Tidigare år har vi haft några bra upplagor, men inte fått ut så mycket av gruppen som helhet. Det jobbet har gjorts bättre och det är spelare och ledare som vill framåt vilket är viktigt. Jag upplever också att allt har blivit lite mer seriöst. Jag har ju varit med i några år och kan jämföra lite. Bland annat träning, träningsmöjligheter och träningstider. Det är viktigt för oss spelare på den här nivån hur träningsupplägget blir för att du ska kunna kombinera hockeyn med studier eller jobb. Hur vi tränar har också blivit mycket bättre i år med fys- och isträningen. Det som jag kan se att vi har saknat denna säsongen är att vi i avgörande matcherna inte riktigt har kommit upp i vår maxnivå. Men vi har kunnat mäta oss med alla lag i den här serien och vi har kunnat slå vilket lag som helst. Men vi behöver bli mer jämna och leverera när det gäller som mest.

Hur har din första säsong som lagkapten varit?

– Det har varit ett ärofyllt uppdrag. Mitt fokus har varit att försöka leda på isen mer än utanför. Man har fått tänka lite mer på gruppen och helheten och inte fokusera på sig själv på samma sätt. Och kanske att jag har fått lugna ner mig lite som spelare, jag spelar ju med mycket känslor. Det är den stora skillnaden och omställningen skulle jag säga.

Har du något bästa minne från den gångna säsongen?

– Det bästa och starkaste minnet är ändå att vi vann grundserien och det i en så pass stark serie. Det kanske man inte kommer att få uppleva igen.

Vad händer för er spelare nu framöver?

– Nu första tiden blir det mycket träning på egen hand. Om cirka en månad kommer gruppen att samlas igen. Och under den tiden så har väl föreningen gått igenom spelartruppen och man har som spelare kommit vidare i sina beslut om man ska spela vidare här eller inte. Nu är det också skönt för oss spelare att få tänka bort hockeyn i någon vecka och läka alla småskavanker som man har på kroppen. Jag tror det är bra att rensa skallen lite och tänka på något annat ett par veckor och sedan komma igång igen och känna suget och att man vill mer framöver.

Hälsning till fansen såhär efter säsongen?

– Jag vill rikta ett stort tack från mig och hela laget. Nybro har de bästa supportrarna i hela Hockeyettan och det har de visat både vad gäller publiksiffrorna och genom det bortafölje som vi har. Det har varit ett helt magiskt stöd både hemma och på bortamatcher. Det är nog många av de nya spelarna som inte har upplevt detta intresse på den här nivån tidigare. Jag hoppas att vi ska kunna bjuda fansen på ännu mer nästa säsong.

Tack för pratstunden!

– Tack så mycket!

Text: Liselott Söderlund