Till toppen
Nybro VikingsNybro
Vikings IF

Supporterspelaren

79786 kr

200000 kr

Poängkungen förlänger

Poängkungen förlänger

Publicerat

Han var en av Nybros klart tydligaste lysande stjärnor året som gick. På 52 matcher stod han för mäktiga 74 poäng. Nu är det klart, poängkungen är signad för ytterligare en säsong i Vikingsdressen.
– Jag är jättenöjd att Rickard Palmberg fortsätter hos oss. Med tanke på att han var vår ledande offensiva spelare förra säsongen, så är det självklart en viktig pusselbit i vårt lagbygge och en bra signal utåt, säger en mycket nöjd Andreas Holfelt.

Rickard kom till Nybro från Mariestad tillsammans med radarpartnern Johan Persson, tillsammans bildade de en av division 1:s mest fasade offensiva kedjor. När Johan Persson under säsongen blev signad med Timrå, så fortsatte dock Rickard producera som inget hade hänt.
– Känns jäkligt bra, jag trivs bra kring laget, och kring Nybro och föreningen. Det känns väldigt bra att fortsätta i Nybro.
Hur ser du på säsongen som har gått?
– Förra säsongen var ingen höjdare. Vi hade ett bra lag med höga förväntningar på oss, men det gick som det gick. Därför känner man lite revanschlusta också, man vill göra bättre helt enkelt.
För egen del då, du gjorde ju ändå en hel del poäng?
– Jag är nöjd med min egna säsong, men det är svårt att finna glädje i det när det gick så pass tungt för laget och föreningen.
Vad tror du om kommande säsong?
– Vi är inte fullt lag än, men det känns som att vi har en bra stomme. Kan vi få in någon ytterligare bra spelare på slutet så kan det här bli riktigt bra.

Nybros tränare och sportchef Andreas Holfelt är givetvis väldigt nöjd med kontraktsförlängningen.
– Rickard är en drivande spelare som vi bara ska hitta rätt kedjevingar till så att vi får ut max av både Rickard och dem han spelar ihop med. Det blir ett angenämnt problem.
Hur ser ni på ert vidare lagbygge?
– Att det varit så tyst senaste tiden har berott mycket på att vi avvaktat Rickard, då han varit en så pass viktig spelare för oss. Nu när han är klar har vi ett nytt utgångsläge att jobba ifrån, avslutar Holfelt.