Till toppen
Nybro VikingsNybro
Vikings IF

Senaste tweet

Playoff-platsen säkrad!

Playoff-platsen säkrad!

Publicerat

Nybro är efter onsdagskvällens seger mot Vimmerby HC helt klara för Playoff! Det hade räckt med en poäng men Nybro är laget som vill mer och vinner med 3-1.

Nybro behövde en poäng mot gästande Vimmerby HC för att säkra en plats i Playoff mot Kvalserien till Hockeyallsvenskan. Nybro som spelat mindre bra den senaste tiden höjer sig ett par snäpp i onsdagskvällens match och vill mer än motståndarna vilket leder till seger med 3-1. Den första perioden i matchen är ganska hafsig, båda lagen försöker men kommer inte till de riktigt heta lägena. Den bästa chansen har hemmalagets Kim Runermark som missar en straff. Efter en mållös förstaperiod så kommer det drygt fem minuter in i mellanakten två snabba mål. Först kommer 0-1 till Vimmerby men det dröjer bara dryga minuten innan Nybro kvitterar genom Martin Jonsson som gör sitt första mål i Nybrotröjan. 1-1 är resultatet efter två perioder. I den tredje perioden är det hemmalaget som skapar de flesta chanserna och det är tydligt att man vill vinna matchen mer än motståndarna. Efter en hel del farliga lägen kommer till slut det förlösande 2-1 målet till hemmapublikens jubel och det är Martin Olsson som gör målet. Vimmerby tar ut sin målvakt och då gör Robin Wengdahl även 3-1 från egen zon och punkterar matchen definitivt. Nybro spelar sin sista match på lördag på bortaplan mot IF Troja/Ljungby och på måndag blir det sedan klart vilka våra motståndare blir i Playoff 1. Vi återkommer med mer information och hälsar er Varmt Välkomna nästa vecka när det spelas Playoff-hockey i Liljas Arena!

Nybro Vikings IF – Vimmerby HC 3-1 (0-0, 1-1, 2-0)

Period 1:
Period 2: 0-1 (05:22) Petter Runesson (Karl Johansson, Viktor Crus-Rydberg), 1-1 (06:52) Martin Jonsson (Viktor Bolin, Kristian Frisk)
Period 3: 2-1 (16:48) Martin Olsson (Sebastian Borg, Linus Olsson), 3-1 (18:55) Robin Wengdahl

Skott: 34-26
Utvisningar: Nybro Vikings IF 4×2 min. Vimmerby HC 3×2 min.
Domare: Kristoffer Folkstrand
Publik: 1073