Till toppen
Nybro VikingsNybro
Vikings IF

Supporterspelaren

104150 kr

200000 kr

Ordförande Ahlqvist har ordet

Ordförande Ahlqvist har ordet

Publicerat

Information till dig som samarbetspartner och säsongskortsinnehavare med anledning av att vi befinner oss i en svår situation med endast 50 personer på läktaren

Vikingar. Vi har nu spelat tre hemmamatcher av grundserien och kunnat förse 50 säsongskortsinnehavare per match med livehockey. Det ska vi fortsätta med. Men som jag skrev i ett tidigare informationsbrev här på hemsidan – världen är sig inte lik, Liljas Arena är sig inte lik, Nybro Vikings är sig inte likt.

Vi har arbetat – och arbetar – oupphörligt för att hitta lösningar för så väl säsongskortsinnehavare som partners.

Jag som ordförande i Nybro Vikings pratar ofta om mod, delaktighet och transparens. Det vill jag fortsätta göra. Och det är därför jag författar den här skrivelsen. Jag vill betona det allvarliga läget i föreningen ur ett ekonomiskt perspektiv och samtidigt förklara vår situation med säsongskort och matchvärdskap. Jag vill vädja till våra säsongskortsinnehavare, som också är stora supportrar, att ha tålamod.

Säsongskort
En stor tung sten i vårt hjärta är att vi i nuläget inte kan ta emot alla våra säsongskortsinnehavare och samarbetspartners på våra matcher. Vi vet att det finns en frustration bland er som har säsongskort. I Nybro Vikings är vi också frustrerade. Det känns inte alls bra att ni, som är våra största supportrar och som ser till att vi kan ställa ett starkt lag på isen, inte kommer in och kan se hockey varje hemmamatch. Vi står nu inför det faktum att regeringens höjning till 500 åskådare inte fastställdes utan 50 personer kvarstår tills vidare.  Vår förhoppning är att regeringen framöver släpper in fler i publiken – och då liksom nu kommer säsongskortsinnehavare alltid att vara prioriterade. För oss är ni livsviktiga. Ni utgör en stor del av vår livskraft. Därför kommer vi att fortsätta lotta ut platserna bland er säsongskortsinnehavare.

Den senaste tiden har vi fått telefonsamtal och mail där man önskar att få sitt säsongskort återbetalt. Jag vädjar återigen om tålamod. För att tala klarspråk skulle föreningen troligtvis inte överleva att bli återbetalningsskyldiga för säsongskort samtidigt som vi försöker täcka de andra intäktsbortfallen om cirka 2 miljoner kronor som uppkommit med anledning av pandemin. Men ett löfte ska jag ge – det är som sagt att våra säsongskortsinnehavare alltid kommer att prioriteras på läktaren den här säsongen. Oavsett om det är 50, 150 eller 400 personer som får släppas in enligt myndigheterna.

För tidigare har jag berättat om intäktsbortfall om cirka 70 000-90 000kr per hemmamatch på grund av förlorade intäkter för lösbiljetter och övrig kringförsäljning. Samtidigt ersätts vi inte längre på samma sätt för våra webbsändningar, i stort är hela den intäktskällan också borttagen och dessa intäkter tillfaller numera ATG/Kanal75. Det vill säga, vi får inte mer i ersättning om 4000 tittar än 4 personer. Summa summarum pratar vi över en hel säsong om ett intäktsbortfall på mer än 2 miljoner kronor. Därför behöver vi vara kreativa och hitta nya intäkter samtidigt som vi ser över våra kostnader. Det gör vi ständigt. Hela föreningen. Från styrelse och kansli och ut i lagen.

Matchvärdskap
Tack vare ett gott samarbete med polismyndigheten har vi fått tillstånd att ha platser i våra restaurangmiljöer. Denna möjlighet kommer vi kombinera genom att erbjuda medlemmar och/eller samarbetspartners platser. Här ser man ut över isen och kan avnjuta matchen live med en god middag framför sig. Mot KHK och Mörrum har detta genomförts med framgång och det har varit mycket uppskattat. Det är vi glada över. Ska ni som partner ha ett matchvärdskap och vill planera in detta, hör av er till kansliet. Totalt har vi cirka 50 platser med god utsikt över isen.

Nätverksträffar för partners
Nytt för säsongen 2020/2021 är att vi vill bjuda in våra samarbetspartners till en eftermiddag i Liljas Arena. Vi vill låta dig inspireras av intressanta föreläsare, njuta av gott tilltugg och mingla med andra från regionens näringsliv. Kanske gör man sin nästa affär denna eftermiddag? Nybro Vikings hoppas det! Vi hoppas också att du blir fylld av energi, kunskap och nya insikter. På söndag den 25 oktober klockan 14.00 är den första nätverksträffen med intressanta talare. Daniel Fixelius, interims-vd på Riksmäklaren i Uppsala pratar om marknad och försäljning utifrån egna erfarenheter. Han pratar också om CSR ur ett företagarperspektiv. Marcus Persson, vd på Advitum, pratar om hur man arbetar mot att nå upp till sin unika vision på företaget: ”Vi ska ha branschens mest nöjda kunder och medarbetare”. Dessutom kommer Fredrik Strömgren, center i Nybro Vikings, och berättar om sin resa inom hockeyn, hur det är att spela i Nybro Vikings och vad han har för målsättningar med framtiden. Anmälan till Rasmus.Aro@nybrovikings.com.

Klicka här för att se affischen till nätverksträffen för mer information. 

Tack för ert stöd!
Jag blir stolt och rörd när jag ser allas engagemang. Under coronapandemin har hundratals supportrar hjälpt till och stöttat ekonomiskt genom våra olika projekt. Det är vi oerhört tacksamma över. Jag är glad över att många företag ser värdet i Fair Future och är med och bidrar till att projektet blir verklighet med start i januari 2021. Då börjar vi nämligen besöka kommunens alla skolor. Jag är också glad över att våra samarbetspartners fortsätter att stötta oss, det betyder mycket för hela föreningen.

Sportsligt kan jag konstatera att Nybro Vikings A-lag har fått en fin start på säsongen med flera segrar. Jag konstaterar också att våra J-lag och ungdomslag fungerar på ett bra sätt och spelar en fin hockey med mycket hjärta. Ni vet väl om att vi sysselsätter omkring 200 barn och ungdomar varje vecka? Det är vi stolta över!

Avslutningsvis: Vi försöker hela tiden hitta alternativ för att göra våra partners och säsongskortsinnehavare nöjda. Det kommer vi fortsätta med. Men jag ber er ha tålamod och att ta fram det rödsvartvita klubbhjärtat. Är det någon gång det behövs är det den här säsongen. Och jag är övertygad om att går vi alla ihop tillsammans. Då kommer vi att klara av den utmaning som ligger framför fötterna.

Tack för ert stöd! Så väl som supporter på läktaren som vid sidan av. Det är ovärderligt!

Kim Ahlqvist
Styrelseordförande