Till toppen
Nybro VikingsNybro
Vikings IF

Supporterspelaren

17851 kr

200000 kr

Onödigt poängtapp mot Borås

Onödigt poängtapp mot Borås

Publicerat

Senast mot Pantern var det Nybro som vände ett tvåmålsunderläge i sista perioden. Idag mot Borås fick man istället vara på andra sidan. Trots det lyckades Nybro med något som Pantern inte mäktade med, nämligen att kvittera i slutet och åtminstone få med sig en poäng hem. Borås vann dock till slut på straffar med sammanlagt 4-3.
–  Riktigt bra första period, men i två och tre kommer vi inte riktigt upp i rätt nivå, kommenterar Andreas Holfelt.

Med 0-2 på resultattavlan och över sju minuters sammanhängande powerplay för Nybro i inledningen av andra perioden kändes den här matchen som ännu ett tillägg till det segertåg som Nybro inlett kvalserien med. Då kan det vara lätt att glömma bort varför Nybro hamnade i den här serien från första början. Resten av matchen blev dessvärre en påminnelse om just det. Istället för att trampa vidare på det inslagna spåret och en gång för alla ”döda” matchen, så gick man istället ned i tempo och bjöd således in Borås i matchen igen.
–  Första perioden tycker jag är en av de bättre vi gjort faktiskt. Bra kontroll samtidigt som de åker på lite utvisningar. Vi börjar ju andra med ett jättelångt powerplay, och det man är rädd för ska hända då är att man drar ned på tempo och slappnar av istället för tvärt om. Vilket var precis var som hände, kommenterar Holfelt.
Det långvariga numerära överläget resulterade inte i mer än en handfull chanser, och när Borås väl var fulltaliga igen tog det inte många minuter innan ledningen var reducerad.
– De får lite luft under vingarna, samtidigt som vi inte hittar tillbaks till det som vi hade i första.

Fokusera om på onsdag
I tredje perioden var det istället Borås som höll i taktpinnen, och hemmalaget kunde både kvittera och ta ledningen i matchen innan Nybro, med en utplockad Simon Nordh, kvitterade genom Sebastian Benker i spel sex mot fyra med en och en halv minut kvar av matchen. Förlängningen blev sedan mållös, och ett straffavgörande fick istället avgöra till hemmalagets favör sedan Nybros straffskyttar Calle Ackered, Pelle Karlsson, Sebastian Benker, och slutligen Ackered igen, samtliga misslyckats med att göra mål.
– I både period två och tre är det mer kamp. De får några flygande anfall på oss, samtidigt som vi skapar lite chanser framåt men det vill sig inte riktigt. Sedan blir det lotteri med straffarna, men nu gäller det att fokusera om till på onsdag. Det kommer att vara jämnt hela vägen, avslutar Holfelt.

OSKAR FRANSSON