Till toppen
Nybro VikingsNybro
Vikings IF

Supporterspelaren

116159 kr

150000 kr

Olofström – Nybro 5-6 eft förl

Olofström – Nybro 5-6 eft förl

Publicerat

Nybro som senast hemma mot Halmstad såg lite väl oinspirerade och loja ut, kom ut i kvällens match borta mot Olofström som ett helt nytt lag. Ett Nybro som man kunde känna igen från matcherna under hösten. Man satte full press på Olofström redan från start och hade redan efter tre minuter radat upp ett par chanser som borde ha resulterat i mål. Det dröjde ända till nionde minuten innan Olofström lyckades komma till sin första riktiga målchans, men Sebastian Andersson spelade stabilt i den situationen. Ingen kunde klaga på att Nybro tog ledningen i 13:e minuten som spelet såg ut. Det var David Algulin som petade in en målvaktsretur på Gyllenhammars skott. Två minuter senare så ringer det för Nybro igen, denna gång är det Robin Larsson som blir målskytten. Han petar in en styrning efter en bra trafik framför Olofströmsmålvakten. Men glädjen blir ganska kortvarig, redan efter 20 sekunder så bombar Olofströms Ludvig Jardeskog in en reduceringspuck. Trots att Nybro fick spela 5 mot 3 sista minuten, så lyckas man inte göra mer mål i denna period.

Nybro fortsätter att hålla i taktpinnen även i andra perioden, mycket till hjälp att man får spela powerplay redan från start i perioden. Men målen uteblir, istället är det hemmalaget Olofström som så småningom äter kommer in i matchen. I elfte minuten så kvitterar Olofström genom Anton Östman precis efter att Nybro har blivit fulltaliga efter ett boxplay. Men 90 sekunder senare har Nybro tagit en tvåmålsledning efter mål av Marcus Piispanen och Robin Larsson som gjorde sitt andra för kvällen.

När Larsson sitt tredje mål för kvällen och Nybros 2-5 mål redan i tredje minuten, så trodde de flesta att matchen var över. Men Olofström ville mera, redan knappa två minuter senare står det 4-5 i matchen och den lever på nytt. Nybro tycks hålla undan för Olofström ända till slutminuten, då domare Rosdahl som har hållit en hyfsad profil fram till sista perioden bestämmer sig att plocka ut Gyllenhammar för en holding när han gör en perfekt ”rövtackling”. Under den sista pressen tar man ut målvakten i hemmalaget och lyckas kvittera.

Sett till hela matchen så är ändå Nybro det starkaste laget och därför känns det helt rättvist när Erik Lindström bombar in segermålet 1 sekund innan övertidsperioden är över.
– Jag är naturligtvis besviken att vi inte lyckas ta tre poäng i kväll, men det kan visa sig i mitten av februari att detta var en mycket viktig poäng säger Lindström efter matchen. Det såg riktigt bra ut i det stora hela även om vi släpper in fem mål i kväll fortsätter han.

MATCHFAKTA
Olofström – Nybro 5-6 (1-2, 1-2, 3-1, 0-1)
Period 1

0-1 13.06 David Algulin (Tobias Gyllenhammar, Patrik Fransson)
0-2 15.07 Robin Larsson (Jack Berger, Kristian Frisk)
1-2 15.25 Ludvig Jardeskog (Niklas Persson, Kristoffer Pihlqvist)
Period 2
2-2 31.06 Anton Östman (Tor Immo, Jakob Dreberg)
2-3 31.24 Martin Olsson (Marcus Piispanen, Henrik Sirbäck)
2-4 32.24 Robin Larsson (Kristian Frisk, Jack Berger)
Period 3
2-5 43.47 Robin Larsson (Jack Berger, Marcus Mellström)
3-5 44.23 Jesper Bärgård (Erik Näslund, Niklas Persson)
4-5 46.21 Sebastian Hansson (Johan Dahlbom)
5-5 59.34 Kristoffer Pihlqvist spel fem mot fyra
Period 4
5-6 64.59 Erik Lindström (Marcus Piispanen, Jack Berger) spel fem mot tre
Skott: 26-43 (11-12, 7-17, 8-13, 0-1)
Utvisningar: Olofström 10x2min Nybro 7x2min
Domare: Henrik Rosdahl
Publik: 524 personer

ANDERS LINNÈR