Till toppen
Nybro VikingsNybro
Vikings IF

Senaste tweet

Nybro Vikings arrangerar TV-pucken

Nybro Vikings arrangerar TV-pucken

Publicerat

Sedan 1959 har ungdomsturnerningen TV-pucken arrangerats i Sverige. Nu står det klart att Nybro kommer att stå som värd för den klassiska ishockeyturneringen.
– Det är med stor glädje att Smålands Ishockeyförbund tillsammans med Nybro Vikings IF har fått Svenska Ishockeyförbundets förtroende att arrangera TV-puckens kvalspel i uppfräschade Liljas Arena i Nybro, säger Svenska Ishockeyförbundets tävlingschef Olof Östblom.

Helgen den 8-10 september kommer den klassiska ungdomsturneringen TV-pucken att arrangeras i Liljas Arena i Nybro. Det handlar om kvalspelet i Region Syd där sex lag slåss om två platser för att försöka ta sig vidare i turneringen.

– Det är väldigt roligt att Nybro Vikings tillsammans med Smålands Ishockeyförbund skall arrangera TV-pucken i Liljas Arena. Vi har just fått veta att vi har fått uppdraget och det känns oerhört stimulerande för oss som förening att få göra detta. Än roligare tycker jag att det blir med tanke på att Nybro kommun i veckan fick utmärkelsen årets idrottsskommun. Vi kommer att få till oss sex lag med 25 deltagare i varje lag och det gör att vi skall inhysa 150 aktiva med mat och boende. Och sedan tillkommer övriga familjemedlemmar till dem aktiva som också kommer för att besöka Liljas Arena och staden i Glasriket, Nybro. Vi skall tillsammans med Smålands Ishockeyförbund nu bygga en organisation som skall jobba med detta fram till att första pucken släpps den 8 september, säger Nybro Vikings Anders Rörhed.

Följande lag kommer att delta i kvalspelet i Liljas Arena:
Blekinge
Bohuslän/Dal
Västergötland
Småland
SIF-laget
Gotland

Senast Småland vann tävlingen var 2008.