Till toppen
Nybro VikingsNybro
Vikings IF

Supporterspelaren

11028 kr

100000 kr

Nybro värvar målvakt från Allsvenskan

Nybro värvar målvakt från Allsvenskan

Publicerat

Ända sedan sportgruppen tog det tuffa beslutet att bryta Troy Davenports optionsår så har jakten på en ny målvakt varit i full gång. Nu är det klart vem som ersätter honom.
Oskar Sehlstedt ansluter från IK Oskarshamn som han tillhört under de senaste två säsongerna.
– Vi har hittat vår tilltänkte förstemålvakt som vi tror mycket år. Vi har jagat honom tidigare år och är mycket glada att vi nu äntligen har lyckats knyta upp honom, säger Andreas Holfelt.

De senaste två säsongerna har Oskar tillhört IK Oskarshamn och spelade totalt 20 matcher i Hockeyallsvenskan. Den 23-årige målvakten är fostrad i Skellefteå AIK och gick sedan vidare till Piteå i Hockeyettan där han också har tillbringat den största delen av sin seniorkarriär. Under föregående säsong var han mestadels utlånad till Nybros seriekollega Kristianstad men gjorde även en match med Mörrum. Han har tidigare varit utlånad till Asplöven, Tranås och Vita Hästen. Nu är dock tanken att han ska få en stabil position som förstamålvakt i Nybro.
– Oskar har haft två tuffa år med mycket utlåningar sedan han skrev på för Oskarshamn och vi tror att han med lite mer stabilitet i tillvaron kan bli en värdefull spelare för oss. Hans eget mål är att komma tillbaka till Hockeyallsvenskan och det är väldigt positivt att Oskar känner att han kan utvecklas hos oss. Vi är mycket nöjda med att vi har lyckats ro detta i hamn, avslutar Andreas Holfelt.

Kontraktet är skrivet på ett år.

Oskars profil på eliteprospects kan du se här

Vi hälsar Oskar varmt välkommen till Nybro!

Trupp

Fakta Oskar Sehlstedt
Position: Målvakt
Född: 1992-04-01
Längd/Vikt: 194 cm/94 kg
Kontrakt: 15/16
Senaste klubb: IK Oskarshamn