Till toppen
Nybro VikingsNybro
Vikings IF

Supporterspelaren

100401 kr

200000 kr

Nybro – Varberg 2-1

Nybro – Varberg 2-1

Publicerat

Lördagseftermiddag och seriepremiär i Victoriahallen, en ovanlig mix för luttrade nybrosupporters. Men ett hårt krigande lag fixar premiärvinst för hemmalaget till supportrarnas vilda glädje.

– Vi har kanske inte det bästa spelet på isen, men vi visar en grym vilja och attityd med de 14 spelare vi har tillgängliga i dagens match säger lagets tränare Andreas Holfelt

Matchen startar dock nervöst från bägge lagen, även om gästerna får en drömstart med mål redan i första minuten när Kristoffer Wikner sätter pucken bakom Sebastian Andersson. Publiken får vänta tills den sjunde minuten innan hemmalaget får till en kvittering. När hemmasonen Patrik Fransson skickar in pucken mot en framrusande Rickard Palmberg som inte gör något misstag. För misstag och felpass kommer att genomsyra resten av perioden från bägge lagen.

Om första perioden var full av misstag och felpass, så kan man säga att andra perioden var nästintill intetsägande. Inget av lagen bjöd på någon vidare underhållning, och det var först när det blev spel mot efter att Rickard Palmberg och stunden senare Varbergs Marcus Niemi åkt ut för varsin förseelse som det blev lite fart på isen igen. Det var Nybro som bäst utnyttjade detta och Robin Larsson stötte in returen från målvakten på Marcus Mellströms skott.

Sista perioden händer desto mer på isen, men det är fortfarande premiär-nervösa lag där ute och spelet gör inte många glada i dag. Nybro håller dock ett fast grepp om matchen och släpper inte in Varberg i matchen. Det är till och med ett mycket uppoffrande spel vi får se från hemmalaget sista minuten, när Varberg trycker på med målvakten plockad och en man mer på isen. Men stabile Sebastian Andersson och resten av laget håller undan och premiärsegern och tre poäng bärgas.

Matchfakta

Nybro – Varberg 2-1 (1-1, 1-0, 0-0)

Period 1

0-1 (0.51) Kristoffer Wikner (Kristian Ruisma, Andreas Wernersson)

1-1 (6.58) Rickard Palmberg (Patrik Fransson, Tobias Gyllenhammar)

Period 2

2-1 (5.40) Robin Larsson (Marcus Mellström, Henrik Sirbäck)

Period 3

 

Skott: 30-29 (6-11, 10-4, 14-14)

Utvisningar: Nybro 4x2min  Varberg 4x2min

Domare: Richard Magnusson

Publik: 887