Till toppen
Nybro VikingsNybro
Vikings IF

Supporterspelaren

95151 kr

200000 kr

Nybro – Troja 2-3 eft förl.

Nybro – Troja 2-3 eft förl.

Publicerat

– Vi får tacka Sebastian i målet för hans insats, annars hade vi inte fått med oss den poängen som vi behövde för att säkra femteplatsen, säger Andreas Holfelt efter matchen

Första perioden går väl inte till historien som en av de allra roligaste denna säsongen, det kändes som att bägge lagen gick på halvfart. Troja som inte hade mer än hedern att spela för då dem var klara för Allettan redan innan match och Nybro som mer eller mindre har 5:e platsen klar och maximala bonuspoäng. Perioden rinner mest i väg utan att några större chanser dyker upp. Lagen växlar stundtals med att pressa varandra och i 15:e minuten under en av Nybros få offensiva raider, så serverar Robin Larsson en pass fram till Henrik Sirbäck som lyckas lirka in ledningsmålet för hemmalaget.

Troja pressade Nybro mer i andra perioden, mycket beroende på grund av att man fick ett par tidiga powerplay. Hemmalaget håller dock tätt och Troja kommer inte till särskilt många vassa avslut. Men Nybro fortsätter att vara pressade av gästernas spel därför kommer Nybros 2-0 mycket ologiskt. Men två minuter senare lyckas Troja spräcka duktige Sebastian Anderssons nolla.

Tredje perioden blir en liten uppryckning av hemmalaget, men det är fortsatt Troja som styr spelet. Sebastian är dock stark i målet och lyckas så när att rädda Nybro till en tre poängare. Men med tre sekunder kvar av perioden och matchen så kvitterar Troja, efter en massiv press och utan målvakt för en extra spelare.

Övertiden ser ut att bli mållös, men även här så lyckas Troja att avgöra i ett sent skede och få med sig extrapoängen.

Nu väntar en veckas uppehåll innan Nybro åker till Halmstad för att spela en helt betydelselös sista match innan juluppehållet.

MATCHFAKTA
Nybro – Troja/Ljungby 2-3 eft fl (1-0, 1-1, 0-1, 0-1)

Period 1
1-0 15.36 Henrik Sirbäck (Robin Larsson, Erik Lindström)
Period 2
2-0 34.30 Markus Piispanen (Henrik Sirbäck)
2-1 36.44 Hampus Andreen (Johan Andersson, Jonathan Johnsson)
Period 3
2-2 59.57 Markus Nilsson (Johan Andersson, Jonathan Johnson) spel 6 mot 5
Övertid
2-3 64.33 Alexander Edström (Johan Andersson, Jonatan Nielsen)
Skott: 26-34 (8-11, 7-11, 10-8, 1-4)
Utvisningar: Nybro 3×2 min 1x10min Troja 3×2 min
Domare: Morgan Claesson
Publik: 790

ANDERS LINNÈR