Till toppen
Nybro VikingsNybro
Vikings IF

Supporterspelaren

116159 kr

150000 kr

Nybro – Tingsryd 5-3

Nybro – Tingsryd 5-3

Publicerat

Derbyn mot Tingsryd brukar normalt sett vara tuffa och tighta, och första perioden var inget undantag. Rickard Palmberg får publiken att jubla redan efter en minut, när han får ett smörpass av Robin Larsson som står bakom mål. Tingsryd ruskar snabbt av sig baklängesmålet och sätter högsta tryck på hemmalagets försvar, men en storspelande Troy i målet och ett heroiskt kämpande Nybro gör att resultatet står sig perioden ut.

Det är fortsatt mycket heta känslor ute på isen även i mittperioden, men domare Virta behåller sitt lugn och har förstått att detta är ett derby och i ett derby ska spelarna få visa sina känslor för varandra. Den första riktiga fighten står Kristian Frisk och Tingsryds Patrik Nilsson för, vilket utmynnar i en dubbelutvisning. Trotts att man märker att bortalaget är en riktig hockeymaskin som bara maler på, så lyckas man freda hemmamålet. I stället för en kvittering är det Nybro som utökar till 2-0 när Jack Berger får till ett riktigt snyggt handledsskott som letar sig in bakom Wictor Ragnewall. Tingsryd replikerar dock omgående och lyckas även få till en kvittering i powerplay innan perioden är slut.

Markus Piispanen som har haft det lite tungt att lyckas få ut något av sitt spel i många tidigare matcher, skulle få en riktigt rolig kväll i sista perioden. Markus gör två mål, där det första skottet letar sig in mellan målvakt och stolpe och det andra slår han in på tennis från Andreas Annarps höga passning. Tingsryd hinner där i mellan även dem sätta ett mål. Med ca fyra minuter kvar av matchen så står det och väger i matchen, när Tingsryd drar på sig en utvisning. Nybro lyckas dock inte förvalta detta powerplay, men man har fått ett litet andrum. I sin desperation till kvittering så plockar Tingsryd ut målvakten, vilket Nybro tar tillvara på när Martin Olsson skrinnar ner i ensam majestät och sätter vinstpucken i nätet.

MATCHFAKTA
Nybro – Tingsryd 5-3 (1-0, 1-2, 3-1)

Period 1
1-0 0.58 Rickard Palmberg (Robin Larsson)
Period 2
2-0 26.27 Jack Berger (Marcus Piispanen, Robin Larsson) spel fem mot fyra
2-1 26.44 Adam Persson (Sebastian Benker, Olof Svensson)
2-2 37.51 Pontus Netterberg (Jacob Nilsson, Filip Owesson)
Period 3
3-2 46.33 Markus Piispanen (Martin Olsson, Jack Berger)
3-3 49.30 Olof Svensson (Dave Lindarv) spel fem mot fyra
4-3 52.56 Markus Piispanen (Andreas Anarp, Viktor Bolin)
5-3 59.50 Martin Olsson
Skott: 29-26 (12-11, 8-6, 10-8)
Utvisningar: Nybro 6×2 min Tingsryd 6×2 min
Domare: Sebastian Virta
Publik: 1407

ANDERS LINNÈR