Till toppen
Nybro VikingsNybro
Vikings IF

Supporterspelaren

79786 kr

200000 kr

Nybro – Olofström 4-3

Nybro – Olofström 4-3

Publicerat

Med avstängde Viktor Jonsson och Kristian Frisk som varit skadad tillbaka i spel igen, så lättade trycket lite på Holfelts manskap.
– Ja det var väl lite väl blandat i dagens match tycker jag säger Andreas. Vi gör en bra första period och en riktig krigaravslutning och får med oss tre poäng, vilket är det viktigaste.

Nybro startar i ett bra tempo direkt och lyckas hålla det i hela första perioden. Gästerna har det mycket svårt att hänga på och tar lite onödiga frustrations utvisningar. Det är bland annat på ett sådant som Marcus Mellström dundrar på ett skott från sin backposition och som styrs in av Jack Berger som står framför målvakten Oscar Malm. Sekunderna innan har även hemmalaget haft ett ribbskott så chanserna har funnits där hela tiden. Nybro fortsätter att spela bra och trycka ner gästerna i sin egen zon och nästa gång publiken får jubla är i 15:e minuten, när Piispanen får till ett underbart pass till en fri Patrik Fransson och 2-0 är ett faktum. Ett resultat som står sig perioden ut.

Ja om spelet såg stundtals lysande ut i första så blev det lite tvärtom i andra perioden. Nybro går ner sig lite i tempot och bjuder in Olofström i matchen igen. Det är de två spelarna Jesper Olsson och Tor Immo som står bakom det mest i denna akt och framför allt alla deras tre mål. Periodens snyggaste mål står dock Nybros Henrik Sirbäck för och framför allt säsongens första seriemål för honom. Han kommer som en framrusande pil på bortre halvan och prickskjuter in pucken på Wengdahls pass.

Tredje perioden börjar som andra slutade, i ett lågt tempo och  två oinspirerande lag på isen. Jack Berger har hela matchen igenom krigat och täckt puck, så därför känns det extra roligt när han sprätter upp pucken i nättaket med nio minuter spelade. Nybro har visat det i de andra matcherna man spelat, att det finns en riktig krigarvilja och man får en möjlighet att visa det även i denna match. När domare Hiljanen börjar tappa matchen och ”bjuder” Olofström på en utvisning och sekunderna senare så tar Palmberg en tydlig frustrations utvisning så har man ett jobbigt tre mot fem läge. Men det här matchen vänder till hemmalagets fördel igen. Hemmalaget ger inte Olofström någon chans att komma tillbaka på nytt.

ANDERS LINNÈR

MATCHFAKTA

Nybro – Olofström 4-3 (2-0, 1-3, 1-0)

Period 1

11.15 1-0 Jack Berger (Marcus Mellström, Rickard Palmberg) spel fem mot fyra

15.18 2-0 Patrik Fransson (Markus Piispanen)

Period 2

24.17 2-1 Johan Svensson (Jesper Olsson, Tor Immo) spel fem mot fyra

26.31 3-1 Henrik Sirbäck (Robin Wengdahl, Andreas Anarp)

27.33 3-2 Jesper Olsson (Tor Immo, Patrik Elfsberg) spel fem mot fyra

34.20 3-3 Tor Immo (Jesper Olsson)

Period 3

49.08 4-3 Jack Berger (Rasmus Djerf, Rickard Palmberg)

 

Skott 42-16 (17-2, 17-7, 8-7)

Utvisningar Nybro 6×2 min   Olofström 6x2min

Domare André Hiljanen

Publik 807 personer