Till toppen
Nybro VikingsNybro
Vikings IF

Supporterspelaren

23501 kr

200000 kr

Nybro – Mörrum 4-1

Nybro – Mörrum 4-1

Publicerat

-Skönt att vara inne på vinnarspåret igen sa Andreas Holfelt efter matchen. Ja Nybro tar alltså 3 nya poäng i kvällens match och är fortsatt med i kampen om en plats till Allettan. Men först går vi igen vad som hände där ute.

Perioden börjar ganska händelsefattigt och det ser inte ut att fungera till 100 procent där ute på isen. Det är först i tolfte minuten som det blir lite action i matchen. Jack Berger blir upptacklad i sargen så glaset rycker all väg och vaktmästarna måste byta rutan och spola om isen. Domare Claesson väljer då att lagen får gå ner i sina omklädningsrum under tiden.

Efter att vaktmästarna har fixat ny ruta och spolat om isen, så är det åter dags för spel och nersläpp i Mörrums zon. Rickard Palmberg tar själv hand om sin egen retur efter tekning och drar in ledningsmålet. Efter detta så tar hemmalaget genast över matchen och vad Andreas Holfelt har sagt till sina adepter under pausen vet vi inte, men det verkar onekligen som det fungerade. Med knappa minuten kvar av perioden så sprätter även Henrik Sirbäck in 2-0-pucken.

Även andra perioden börjar ganska sömnigt även om Mörrum öppnar bäst, troligen mest för att Nybro får ett par utvisningar emot sig. Det är precis som i första perioden bara sista halvan som blir kvar på näthinnan. Jack Berger dundrar in 3-0 ledningen efter en spelvändning då Victor Bohman kommer in från sin utvisning. Mörrum lyckas dock spräcka Davenports nolla i 17:e minuten genom Andreas Grönqvist. Minuten senare spikar dock Rickard Palmberg igen Mörrums kista när han i ensam majestät åker upp och sätter sitt andra och Nybros fjärde mål för kvällen.

Nybro har som sagt en stabil 4-1 ledning som man går in i sista perioden med. Det finns inte mycket mer att hämta för något av lagen i den avslagna perioden som slutar mållös.

Bilder från matchen hittar du här

ANDERS LINNÉR

MATCHFAKTA  

Nybro – Mörrum 4-1 (2-0, 2-1, 0-0)

Period 1

12.16 1-0 Rickard Palmberg (Henrik Sirbäck, Viktor Jonsson)
18.24 2-0 Henrik Sirbäck (Martin Olsson, Marcus Piispanen) spel fem mot fyra

Period 2

31.39 3-0 Jack Berger (Martin Olsson, Erik Lindström
37.56 3-1 Andreas Grönqvist (Hampus Klozz, Herman Hansson)
38.50 4-1 Rickard Palmberg

Period 3

Skott: 33-35 (14-10, 8-14, 11-11)
Utvisningar: Nybro: 7x2min 1x10min,  Mörrum: 5x2min 1x10min
Domare: Morgan Claesson, Alvesta
Publik: 937 personer

Övriga matcher HockeyEttan Södra omgång 8:
Helsingborg – Troja/Ljungby 3-2, efter förlängning
Dalen – Halmstad 5-2
Olofström – Pantern 0-9
Kallinge-Ronneby – Varberg 3-2, efter straffar
Kristianstad – Tingsryd 2-1

Anders Linnér