Till toppen
Nybro VikingsNybro
Vikings IF

Supporterspelaren

64086 kr

200000 kr

Nybro – Kristianstad 2-4

Nybro – Kristianstad 2-4

Publicerat

– Vi gör en bra match med mycket energi och bra fart och det här är ett fall framåt även om vi förlorar i dag, sa Andreas Holfelt efter matchen. Men vi får aldrig riktigt greppet om dem i tredje perioden fortsätter han.

Ja Nybro som de senaste matcherna har tappat sitt spel man varit så framgångsrika med, hade revansch att kräva av sig själva och till publiken. Vilket man så även gör direkt i matchen. Man spelar snabbt och med bra passningar så serieledarna Kristianstad har stundtals svårt att hänga med. Kristianstad är dock ruggigt effektiva i powerplay, vilket Nybro fick betala för redan i fjärde minuten. Nybro kvitterar dock omgående, när Palmberg hittar en öppnande passning till Viktor Jonsson som inte kan missa målet. I 15:e minuten så gör gästernas målvakt Oskar Sehlstedt ett liten miss bakom eget mål, pucken studsar fram mot egen back och ledningsmålet är ett faktum för Nybro.

I andra perioden blir det mycket domarfokus. Domare Claesson tappar fokus och blandar och ger som man säger. Spelet är det dock gästerna som tar tillbaka i denna period, och även målen. Det är två misstag av Nybrospelarna som ligger bakom vändningen till Kristianstads fördel. Både Johan Andersson och Emil Sandin får chanserna mot Davenport och gör inga misstag. Trots att Nybro får chansen till powerplay vid fyra tillfällen i denna period, så lyckas man inte komma till några större farligheter.

Nybro kommer ut och gör en mycket bra sista period, men Kristianstad är inget lag som gör speciellt mycket misstag. Perioden rinner i väg och matchen står och väger, då Henrik Sirbäck åker ut för en tripping och gästerna gör processen kort med hemmalaget. Dennis Svensson är den som sätter sista pucken i mål. Nybro får ytterligare en chans i powerplay och plockar dessutom ut Davenport för spel 6 mot 5, men Kristianstad är säkra i sin box och släpper inte in något mål.

MATCHFAKTA
Nybro – Kristianstad 2-4 (2-1, 0-2, 1-0)

Period 1
0-1 6.29 Fredrik Lindblom (Christoffer Lindholm, Benoit Doucet) spel fem mot fyra
1-1 7.06 Viktor Jonsson (Rickard Palmberg, Jack Berger)
2-1 15.42 Henrik Sirbäck (Andreas Anarp)
Period 2
2-2 23.03 Johan Andersson (Anton Östman, Mikael Larsson)
2-3 26.38 Emil Sandin (Phillip Bruggisser)
Period 3
2-4 55.29 Dennis Svensson (Olle Liss, Benoit Doucet) spel fem mot fyra
Skott: 28-17 (11-7, 5-5, 12-5)
Utvisningar: Nybro 4×2 min 1×10 min Kristianstad 6×2 min
Domare: Morgan Claesson
Publik: 695

ANDERS LINNÈR